P | Pixem |
wacek6713 |
Pixem - Kiedyś pokaże tylko za pare dni, a jak opuszcze to mam już na następny. Inna sparawa, że następnego dnia znowu moge mieć podobną sytuacje i tak cały tydzień odkładać.
Jesteś pewny, że się nakładają? U mnie jak już odczytam słowo to nawet jak dam "nie pamiętam" to na 2 dzień już go nie będzie. - 12 lat temu |
|
futbolowa - U mnie niektóre pojawiają się codziennie, więc chyba jednak się nakładają.
-
12 lat temu
|
|
wacek6713 - Od 3 dni nie robiłem powtórek, bo skupiam się na czymś innym, ale nie o to chodzi.
Wczoraj po udzieleniu odpowiedzi zrobiłem z ciekawości trzy powtórki. Dzisiaj system pokazuje, że mam w powtórkach wszystkie z czterech dni minus 2 z przedwczoraj i jedną z wczoraj, więc nie znikły. Poza tym, gdy masz ustawioną liczbę powtórek na każdy dzień, to jaka różnica którego słówka się uczysz danego dnia. Teraz mam dziennie 78 i nawet jak by znikły (co się nie dzieje) to i tak mam na drugi dzień 78, innych co prawda, ale nie widzę w tym nic złego. - 12 lat temu |
|
Pixem - To ja nie wiem dlaczego, ale jestem pewny, że u mnie znkają. Mógłby ktoś jeszcze z ciekawości wszystkie słówka z jednego dnia zaznaczy "nie pamiętam" i zobaczyć czy zostaną na 2 dzień ? Może tak być że słówka, które nawet nie zostały wyświetlone to zostają, a te wyświetlone niezależnie z jaką odpowiedzią znikają.
Różnica jest taka, że jak w jeden dzień nie zrobie tych 78 to w następny "za kare" powinienem mieć 78 + te których nie zrobiłem. Jak przez 2 dni ni zrobie wcale i nazbiera mi się 156 to mógłbym w 3, 4 i 5 dzień zrobić np. po 78 + 52 (1/3 z zaległych 156) - 12 lat temu |
|
absolwentka - Mi nie przepadają. Wczoraj dodałam kilka nowych i nie mogłam ich zapamiętać. Dziś też je mam w powtórkach, a więc nie wiem, dlaczego u Ciebie dzieje się inaczej. W ustawieniach mam częste powtórki.
-
12 lat temu
|
|
futbolowa - Informacje eTutora mówią tak:
"Dodatkowe powtórki elementów ocenionych na 1 lub 2 nie przechodzą na następny dzień. Oznacza to, że jeśli powtórki te nie zostaną wykonane do północy w dniu, w którym nastąpiło wystawienie negatywnej oceny dla danego elementu, to dodatkowa powtórka dla tego elementu zostanie skasowana z kolejki powtórek. W takim przypadku element będzie powtarzany kolejny raz dopiero w dniu, który wyliczył nasz algorytm." Więc u mnie się to sprawdza - niektóre słówka pojawiają się codziennie, czyli tak jak sobie algorytm wymyślił :) - 12 lat temu |
|
Pixem - Dzięki Futbolowa, wszystko się wyjaśniło, a już myślałem, że coś mi się wydawało. Szkoda tylko, że nie dali możliwości wyboru. W takim razie będę powtarzał do pierwszego "kiepskiego" słowa, gdy będzie zbliżała się północ :)
-
12 lat temu
|
|
jestemja6 - U mnie też przepadają jak mam o godz. 24 włączonego e-tutora Ale żeby nie przepadały wystarczy się wylogować np. o godz. 23.58 i zalogować o godz. 00.01. Wtedy wszystko jest OK u mnie.
-
12 lat temu
zmieniany: 12 lat temu
|
|
Ewelina79 - No właśnie i ja zobaczyłam u siebie taką sytuacją, miałam na dziś 90 powtórek i nie zrobiłam ich do północy i na jutro miałam mieć ok 70 powt. więc powinnam mieć razem 160 powt., a mam 120 więc rozumiem, że część tych elementów była oceniona na 1 lub 2 i dlatego ich nie ma już na jutro, tylko na jakiś inny dzień?
-
12 lat temu
|
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.