ipon |
DAD |
askawska - Tak zupełnie "btw", DAD, "naprawdę" piszemy razem.
No offence. :) Nie to, żebyś nie miał racji w kwestii błędów, literówek i interpunkcji, bo mnie też one drażnią, ale akurat ipon, jak porównam sobie różne jej wypowiedzi, pod tym względem zrobiła spory postęp. Chyba się stara. :) - 12 lat temu |
+10 |
askawska - DAD, chodzi chyba o ten wątek:
https://www.etutor.pl/pytania-jezykowe/pytanie/225663-Uczymy_sie_jezyka_polskiego.html i w wypowiedzi na temat espresso Ty zabrałeś również głos, choć nie widzę, by został w nim wyszydzony jakiś użytkownik Tutora. Chyba że potencjalny :) - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+4 |
DAD - Naprawdę? :p
(dzięki) Rzeczywiście jest taki wątek, ale tam nikt nie szydził z tego. No i jest tam chyba tylko kwestia języka polskiego. - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+3 |
ipon - askawska został wyszydzony Człowiek,który to k w kawie wymawia.Askawka ipon się stara ipon z poziomu umieć pisać wszedł na poziom umie pisać ale ipon wiedzieć to za mało przyjdzie czas ,że Tutorowicze powiedzieć ipon tylko kaligrafować i to będzie problem bo ipon skończył szkołę kaligrafii ale ipon nigdy nie zrozumieć Dad
-
12 lat temu
zmieniany: 12 lat temu
|
0 |
ipon - Czy możesz mi Dad wyjasnić co to znaczy,że piszę niechlujnie.Poraziło mnie to określenie jak można pisać niechlujnie?Dom można mieć niechlujny,ubior niechlujny,nie wiem co tam jeszcze ale wypowiedzi niechlujne no chyba zapytam prof Bralczyka co to są niechlujne wypowiedzi
-
12 lat temu
|
+3 |
Jokasta - Czasem wystarczy stosować znaki interpunkcyjne i spacje. Od razu tekst jest bardziej przejrzysty.
-
12 lat temu
|
+5 |
ipon - Jokasta a czasem wystarczy ludzka życzliwość.Pisze mi się bardzo żle po polsku ponieważ mam brytyjską klawiaturę.Szanuję to co piszecie o moich postach i piszę i naciskam i naciskam i piszę.Cieszę się,że to doceniacie ..... no doceniacie to ALT Gr.Pozdrawiam Jokasta fajnie,że jesteś.
-
12 lat temu
|
+3 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
ipon |
DAD - Jezu... ipon.
Ja przecież nie szydziłem z Ciebie. Nigdy Cię w niczym nie dyskryminowałem. Ja nie oceniałem Twojego wpisu. Ja oceniłem styl jego napisania. Na prawdę nie czyta się tego łatwo. No ale skoro jest lepiej, jak pisze askawska, to chyba dobrze :) Nie zabraniałem Ci także się wypowiadać. Nie nadinterpretuj moich wypowiedzi. Przewrażliwiona jesteś. Nie doszukuj się drugiego dna. W zasadzie to nawet mógłbym Cię przeprosić, ale czytam moją wypowiedź i nie wiem za co by to miało być... - 12 lat temu |
+8 |
anialew - No cóż, oceniając styl pisowni oceniasz człowieka. Spokojnie, bo można się pomylić. Pozdrawiam
- 12 lat temu |
+2 |
ipon |
DAD |
ipon - Dad nie odwracaj kota ogonem odpowiesz mi na pytanie?ak zupełnie btw... ciężko się czyta Twoje wypowiedzi. Po prostu piszesz je niechlujnie. Literówki, błędy, interpunkcja.
To nie jest wytykanie palcami. Nigdy wcześniej nie pisałem o tym. Na prawdę styl (pisownia) nie ułatwia w odbiorze. No offence Prosiłam o poprawki tych błędów w mojej wypowiedzi popraw te wszystkie a nie zmieniaj tematu - 12 lat temu |
+1 |
efogt - Cześć wam. Mira w DIKI jest błąd z tą wymową. Powinno się wymawiać przez 's' nie przez 'k'.
Pozdrawiam. - 12 lat temu |
+3 |
ipon - efogot jakże lubię Cię za to,że tak w jednym zdaniu jest i wyjaśnienie tematu i tyle ciepełka.Nie oceniasz mojego niechlujnego języka.Mam ogromny szacunek i ogromne podziękowania dla Tutora,nie ukrywam,że po długiej i nerwowej batalii.Teraz teatr lektor wymawia tak jak wymawia ,sorry hurra tak jak Anglicy i Tutor dokonał zmian w ćwiczeniach obrazki ,o które tak długo prosiłam.Bardzo serdecznie pozdrawiam Cię Efogot
-
12 lat temu
|
+2 |
efogt - Mira, nie ma sprawy. Tak, batalia była i to nie jedna, teraz uważam że zupełnie niepotrzebna. Wiesz, w końcu trzeba dotrzeć do tego że nie jesteśmy tu od oceniania drugich osób za cokolwiek ale po to aby pomóc kiedy trzeba:) A jeśli nie mamy ochoty pomagać to lepiej milczeć. Również wysyłam serdeczne pozdrowienia.
-
12 lat temu
|
+1 |
slawek4 - Efogt, ale mi się podoba twój wpis. Aby tylko każdy tak myślał. Byłoby nas wiecej. Serdecznie Cię pozdrawiam.
-
12 lat temu
|
+2 |
ipon |
futbolowa - Myślę, że DAD nie miał nic złego na myśli. Po prostu ciężko czyta się tekst, w którym brakuje spacji czy znaków interpunkcyjnych. Albo taki, w którym ewidentnie brakuje logiki. Czasem warto przeczytać własne słowa na głos i zastanowić się, czy na pewno zostaniemy dobrze zrozumiani :)
-
12 lat temu
|
+8 |
anialew - Drogi Iponie nie wkurzaj się. Wszyscy popełniamy błędy. Będzie dobrze. Pozdrawiam
-
12 lat temu
|
+2 |
anialew - No, co Ty powiesz? Czy mam rozumieć, że dla takiego, czy też takiej bywalczyni "salonów Etutorowych" jak Ty "ipon" to rodzaj żeński?
Nie musisz tłumaczyć mi kim jest ipon, przecież nie o to chodzi w tym wątku. Pozdrawiam - 12 lat temu |
-1 |
quantum137 - ipon to nick... więc może byc dowolnego rodzaju a to z racji, że nie ma takiego słowa.
słońce jest rodzaju nijakiego w polskim a w niemieckim...:) no właśnie. Jest to rodzaj gramatyczny, a nie że to tak ujmę "rzeczywisty" nie zapominaj o tym:) pozdrówka! - 12 lat temu |
+4 |
anialew - ...dlatego jest napisane "Drogi Iponie", a nie np. Droga Iponie, pozdrawiam bardzo serdecznie
-
12 lat temu
|
|
quantum137 - > Nie musisz tłumaczyć mi kim jest ipon
Bardzo mnie to rozbawiło:) PS. Wydaje mi się, że nicków nie powinno się odmieniać i poprawnie będzie "drogi ipon" ale nie jestem polonistą. - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+2 |
ipon - Kochani, tak dla wyjaśnienia - wiele lat temu w trakcie olimpiady kupiliśmy szczeniaczka.Nasi judocy zdobyli sporo medali a ipon to najczęściej powtarzane słowo w walkach Polaków.Mój piesek dostał imię Ipon.Był moim najwierniejszym przyjacielem odszedł naturalnie po długiej chorobie ale zawsze będę go kochała.Nie ma więc znaczenia jak się do mnie zwracacie .Wszystkie formy są ok.Miłego weekendu:)
-
12 lat temu
|
+4 |
ipon - Yppon (ja spolszczyłam pisownię) znaczy w judo rzut przeciwnika na plecy.Rzut ten kończy walkę przed czasem.Taki knockout w boksie.
-
12 lat temu
|
+3 |
anialew - Jest super. P.S. Proponuję kompromis - ipon, powiedz jak masz na imię, to rozwiąże wszystkie problemy. Pozdrawiam bardzo
-
12 lat temu
|
|
ipon - W Anglii mówią do mnie Mira .Wybór zostawiam Tobie Anialew.Per Ipon też jest super.Miłego wieczorku życzę.
-
12 lat temu
|
+2 |
anialew - Cześć Mira, fajnie Cię poznać, jestem Anka. Pozdrowionka dla Ciebie i wszystkich zaangażowanych.
-
12 lat temu
|
|
quantum137 - ... no pewnie, że "droga ipon"... wiedząc, że ipon jest kobietą, ech dzięki czujnej futbolowa:)
-
12 lat temu
|
+2 |
ipon - Och aż mnie troszeczkę przytkało po co ta droga; Ipon wystarczy.Aniu miło mi Cię poznać i powitać.Wszystkim zaangażowanym życzę kolorowych snów a Aniu Tobie ślę buziaczka.Pa Kochani cieszę się ,że mój piesek pomógł i tym razem ,bo on mi zawsze pomaga.Jakby to nie wyglądało taka jest prawda.Pozdrawiam serdecznie.
-
12 lat temu
|
+3 |
DAD |
ipon |
DAD - Ipon... nie dałem Tobie tutaj ani jednego minusa, w co pewnie trudno Ci będzie uwierzyć.
Nie ciągnijmy już tego tematu. Nie czujesz emoticonów dodawanych do wypowiedzi, ani aluzji słownych. Stąd może także kolejne Twoje pytania i nieporozumienia. BTW... Twoje wpisy na serio wyglądają coraz lepiej :) pozdrawiam - 12 lat temu |
+2 |
quantum137 |