ZALOGUJ SIĘ

Poczta elektroniczna - gdzie?Gdzie posiadacie swoją skrzynkę pocztową?

zmodyfikowany: 12 lat temuostatnia aktywność: 12 lat temu
Gdzie posiadacie swoją skrzynkę pocztową? Gdzie warto założyć i dlaczego? Darmowa czy płatna?

Jakie są Wasze opinie?

EDIT

Aby było jasne - mam masę skrzynek elektronicznych i chciałbym sobie ten temat jakoś uporządkować zakładają jedną, góra dwie skrzynki, z których rzeczywiście będę korzystać. Nie wiem tylko gdzie.
BlackAdder
tamarind17 - mam na o2 - krótka końcówka, duża pojemność

nie narzekam - spamu troche jest ale ujdzie
- 12 lat temu
BlackAdder - o2 to chyba niestety największa pomyłka na polskim rynku jaką znam. Jeśli odbierasz pocztę używając ich komunikatora na "T" to bądź gotowa/gotów, że jeśli padną serwery tegoż komunikatora w chwili, gdy będziesz akurat online - to może to być Twój ostatni odbiór poczty. W moim przypadku przy każdym padzie serwerów T - nigdy więcej nie mogłem dostać się na swoje konto. Nie jestem odosobnionym przypadkiem, niestety. - 12 lat temu
futbolowa - O nie, ów komunikator to zło, korzystałam z niego jakiś czas sto lat temu i więcej nie będę :) - 12 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 4

Od lat korzystam głównie z o2.pl, choć denerwuje mnie ilość napływającego od nich spamu.
Korzystam z rzadka z gmaila, wp czy onetu, ale jakoś najbardziej upodobałam sobie o2.

Mogłabym w sumie założyć skrzynkę na płatnym serwerze, bo dysponuję takowym, ale zastanowię się nad tym, kiedy podepnę bloga pod własną domenę :)
futbolowa
12 lat temuzmieniany: 12 lat temu
BlackAdder - Jest to bardzo dobry pomysł pod warunkiem, że:
1. Firma hostingowa jest solidna i nie będziesz musiała się po roku przenieść.
2. Zamierzasz systematycznie opłacać wykupioną domenę.

Ja próbowałem tego - jest to najlepsza opcja, ale sprawdza się tylko wtedy, gdy masz wyrobioną "własną markę" w sieci. W przeciwnym razie zapewne po roku olejesz odnowienie domeny i klapa...

Co do o2 wypowiedziałem się wyżej.
- 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu
futbolowa - Mam od paru lat sprawdzoną firmę hostingową, więc z tym nie powinno być problemu. Co do marki - no cóż, pewnie do końca świata blogować nie będę, ale zamierzam z Kreatywy uczynić coś więcej, więc własna domena byłaby wskazana. - 12 lat temu

ja cały czas używam mojej starej na onecie, dostałem fajną końcówę: @vp.pl
ale najlepsza z darmowych jest @gmail.com
ostatnio robiąc sobie pocztę w gazecie wyborczej też się dostaje pocztę na silniku gmaila, tak więc jest to darmowa poczta, po polsku i na najlepszym darmowym silniku

oprócz tego mam też skrzynki w @hotmail i ostatnio w @outlook

warto dodać, że tworząc skrzynkę w gmail albo w hotmail dostaje się jednocześnie dysk sieciowy, gdzie można np. przechowywać zdjęcia
Bilberry

Ja mam swoją na Melmak, mają spore pingi;)
... a na serio to wp jest ok, podoba mi się filtr antyspamwy.
quantum137

Witam!
Ja mam zainstalowany "windows live" @hotmail.com) tzn. z całości oferty mam komunikator i pocztę. Można dodać konta innych poczt. Spam można skutecznie eliminować. Oczywiście jest za darmo.
Pozdrawiam.
?
Gość