arturek298 |
quantum137 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
DAD |
quantum137 - Raczej skinny bo slender ma pozytywne konotacje, tak samo jak svelte:)
-
12 lat temu
zmieniany: 12 lat temu
|
+3 |
DAD - Pytałem brata przez GG o tego slendera. Siedzi w Londynie już kilkanaście lat, to zakładam że może wiedzieć.
Wcześniej dał mi tez te linki co wkleiłeś, ale wyprzedziłeś mnie wpisałeś pierwszy. To inne znaczenie słowa skinny. - 12 lat temu |
+3 |
quantum137 - Zaufaj mi, że słowo slender (ktoś jest chudy ale atrakcyjny) nie jest toższame z polskim chudy jak patyk (ktoś jest chudy ale nieatrakcyjny).
- 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+3 |
DAD - ah... my chyba o dwóch innych sprawach piszemy,a jednak o podobnych.
Ja nie pisałem że to pozytywne określenie. Pisałem co to oznacza. No chyba że uznajemy tego "patyka" za negatywne :) Czy sleder = lean? Czy lean ma pozytywne skojarzenie? - 12 lat temu |
+2 |
quantum137 - Słowo lean jest rzadziej używane w stosunku do ludzi i oznacza osobę smukłą i raczej wysportowaną, jest to słowo o lekko pozytywnym nacechowaniu.
Osobiście o smukłej i atrakcyjnej kobiecie nigdy bym nie powiedział, że jest lean ale, że jest slender/svelte w zależności od sytuacji. Słowo svelte nie jest powszechnie znane, slender jest idealne w większości sytuacji. - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+2 |
DAD - No właśnie. Czyli slender = lean.
Rożnica zdań chyba wyszła tylko z tego że napisałem o tym chudym jak patyk. Może dla ciebie jest to określenie pejoratywne, ale dla mnie chyba nie. Może dlatego że mnie się podobają szczupłe kobiety :p ...... edit: Nie nadążam nad tekstem, bo edytujesz i wychodzi że odpisuje na coś co już wyjasniłeś wcześniej. Reasumując. Wg Twojego wyjasnienia to nie jest to samo. OK - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+2 |
quantum137 - Te słowa maja bardzo podobne znaczenie ale nie mogą byc zawsze stosowane zamiennie.
Nigdzie nie napisałem że jest to określenie pejoratywne... by sprawa była jasna:) edit: hehe, pozdrówka! - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+2 |
Behaviour psychology - Psychologia behawioralna...
🟠 [Wątek eTutora] Jak Ci idzie nauka w 2023? Wątek motywacyjny dla wszystkich Użytkowników! 🔥💪