M | magdurda |
TopMan |
ipon - Cenię ogromnie za pomoc słownik Oxford Wordpower ,sprawdziłam jest tylko jedna wersja a mianowicie stuntman,stuntwoman.
-
12 lat temu
zmieniany: 12 lat temu
|
|
Gość - Internetowy Cambridge podaje wersję rozdzielną, więc chyba jednak obie występują. http://dictionary.cambridge.org/dictionary/british/stunt-man-woman?q=stunt+man+woman
-
12 lat temu
|
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
quantum137 |
ipon - Słowniki Longmana to te z najwyższej półki miałam i nie mam bo zostawiłam w pociągu .Brakuje mi go bardzo polegałam na nim jak na Zawiszy a jakie przykłady,rozwinięcia, poezja.A tak po polskiemu Quantum owe, nie ów słowo no chyba brzmi i wygląda lepiej.Sorry,że poprawiłam ale z polskiego jestem lepsza niż z angielskiego.Pozdrawiam
-
12 lat temu
|
+1 |
quantum137 - Zawsze jest ten online... czy jak kto woli on-line;)
http://www.ldoceonline.com/ - 12 lat temu |
+2 |
ipon - Quantum spora niespodzianka bo u Longmana nie ma formy stuntman cenię ogromnie Oxford tam jest tylko forma łączna czy umiesz mi to jakoś wytłumaczyć bo troszkę się pogubiłam
-
12 lat temu
|
+1 |
quantum137 - Każdy słownik zawiera tylko pewien wycinek słownictwa i jak widac w tym przypadku autorzy postawili na inne mozliwości.
Pamiętaj też, że Longman jest wyjątkowo dobry do AmE, Oxford natomiast skupia się raczej na BrE. - 12 lat temu |
+2 |
ipon - Quantum tą odpowiedzią rozwiałeś wszystkie wątpliwości.Dzięki, Chłopie skąd Ty to wszystko wiesz???????????????????Cybernetyczna pamięć czy też upór w zdobywaniu wiedzy .Jakakolwiek baza gratuluję wiedzy.Pewnie jeszcze nie raz będę gratulować bo przede wszystkim uczę sie,uczę i jeszcze raz uczę od Ciebie.Dzięki i miłego wieczoru a może raczej nocki
-
12 lat temu
|
|
quantum137 - Spoko luzik, angielski to moje hobby także wiem to i owo i z chęcią się tym dzielę.
Udanego wieczora, pozdrówka! - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+2 |