M | mkasiek82 |
Przeczytaj, jak Adam przedstawia się po angielsku. Napisz podobną wypowiedź na swój temat, zmieniając odpowiednie wyrazy. Spójrz na propozycje wyrażeń bądź skorzystaj ze słownika wbudowanego w eTutor, aby znaleźć potrzebne Ci słowa.
My name is Adam. I'm 35 years old. I live in Wrocław. I come from Poland. I'm single. My favourite singer is Katie Melua.
Mam na imię Adam. Mam 35 lat. Mieszkam we Wrocławiu. Pochodzę z Polski. Jestem singlem. Moją ulubioną piosenkarką jest Katie Melua.
Przydatne słownictwo |
---|
|
knorwid |
knorwid - Aha, przede wszystkim oznacz swoje wypracowanie jako dostępne publicznie, inaczej nikt poza Tobą tego nie zobaczy.
-
12 lat temu
|
+6 |
knorwid - Wow! TO mnie JESZCZE nie spotkało :P
Ktoś pewnie pomyśli, że jesteśmy niemili, ale... -kurcze- też byłem tu nowy kilka miesięcy temu i zanim zadałem pytanie, chcąc zawracać komuś głowę, skorzystałem z wyszukiwarki, sprawdziłem pomoc (nie zmieniła się za bardzo od 8 mies. jak tu jestem)... Lubię to 'pomaganie' - tylko ile razy można na ten sam temat? :/ To zniechęca. - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+3 |
esterka - Tak jak pisze Magda dzieje się, gdy ktoś podaje link do lekcji. Każdy kto go klika, widzi swoją własną pracę :) (jeżeli ją zrobił). Gdybym chciała kogoś poprosić o sprawdzenie wypracowanka, po wysłaniu na serwer musiałabym je otworzyć i dopiero ten link skopiować.
-
12 lat temu
|
+1 |
knorwid - Wyraz "swoją" zrozumiałem nie jako jej (Magdy) pracę, ale owego kogoś kto kazał. Można napisać 'osoba kazała mi sprawdzić jej/swoją (ale nie: moją) pracę". Jeśli jest inaczej, to słuszna uwaga Esterko! Przy okazji pozdrawiam i publicznie dziękuję, bo bez info od Ciebie nie miałbym kolejnego roku z eTutor w promocyjnej cenie;) Ale na forum o niedochodzeniu maili z promocjami już dość wątków ;/
-
12 lat temu
zmieniany: 12 lat temu
|
+2 |
esterka - Nie masz za co dziękować - pewnie doczytałbyś się sam :)
Co do wpisu Magdy - nie załapałam ;) Chyba dlatego, że do głowy mi nie przyszło, że można "kazać" ... - 12 lat temu |
+1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Test po pół roku - błędny język
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.