euangelion |
quantum137 |
chinyere - spoko :) ale nie ma nic za darmo, klikniesz 1000 ziarenek i sie wyrowna;)
-
12 lat temu
zmieniany: 12 lat temu
|
+3 |
quantum137 - Nie musiałaś kasować swojej odpowiedzi...
A ziarenek nazbieram dzisiaj specjalnie dla Ciebie 10 tysięcy, ok? - 12 lat temu |
+5 |
chinyere - serio? :D sprawdze Cie ;) znow usunelam przez przypadek. chcialam napisac komentarz i sie rozmyslilam, a jak go usuwalam to usunela sie tez poprzednia odpowiedz, juz kiedys tak zrobilam :/
-
12 lat temu
|
+4 |
absolwentka - Na takie proste rozwiązanie problemu ponoć najtrudniej wpaść;) Mi to do głowy nie przyszło, ale ruszę na przeglądanie asortymentu angielskich sklepów. Dzięki i pozdrawiam!
-
12 lat temu
|
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
euangelion |
euangelion |
chinyere - oj nie pomoge Ci tym razem... nie mam pojęcia :O a gdzie znalazles(aś) ze to znaczy uprawiac sex? wow:O w diki!!! sprawdzilam z ciekawosci. pierwsze slysze szczerze powiedziawszy... mysle ze Quantum bedzie wiedzial :) napewno sie w tej kwestii orientuje ;]
-
12 lat temu
|
+5 |
euangelion |
beztalencie - pole...worek...nic, tylko z golfem mi się skojarzyło...;) a Wy tu w tak zacnych celach działacie! No to mamy 2000 ziarenek więcej:D
-
12 lat temu
|
+1 |
chinyere |
quantum137 - Przecież obiecałem:)
Na freebie ciągle mamy grupę 29 osób... PS. Raczej rzadko mi się zdarza bym coś źle komuś doradził, także jestem szczególnie wdzięczny tym osobom, w tym Tobie, które mi te pomyłki pokazują! - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+4 |
chinyere - oj tam literowka to nie pomylka ;) ale uwazaj teraz bede Cie szpiegowac i wylapywac bledy to od razu podskoczymy na freerice :D takze pilnuj sie, przecinki stawiaj na swoim miejscu ;) pozdrawiam! a tak serio to naprawde milo z Twojej strony, 10000 to nie byle co
-
12 lat temu
|
+3 |
quantum137 - W takich przypadkach jest to istotne, dodatkowo tamten wyraz ma podobne znaczenie ale nie występuje w podanej kolokacji...
edit: Nie ma za co, mam teraz rekordową ilość zupełnie mi nieznanych słówek, będzie co utrwalać:) - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+4 |
chinyere - tlumaczysz w diki i dodajesz do powtorek? tak z ciekawosci, do ktorego poziomu dochodzisz?
-
12 lat temu
|
+1 |
quantum137 - Dodaję każdy nowy element, który jest w diki dobrze przetłumaczony a którego nie mam na listach słówek (z każdego poziomu).
Nie dodaję tylko elementów "dziwnych" i tych które uważam za zbędne. W przypadku wątpliwego tłumaczenia/transkrypcji/wymowy itp. zapisuję to słowo w moich notatkach i zgłaszam tutorowi. - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+2 |
quantum137 - Na Twoje pytanie nie da rady odpowiedzieć, ale to by wymagało dłuższego wyjaśniania.
Wszystkie słowa i zwroty jakie mam w powtórkach, poza około 1% znam, ten 1 % jest więc powtarzany i powtarzany w powtórkach głównych i moich testach. Oczywiście, że dodając nowe zwroty ich ilość rośnie ale jednocześnie ilość elementów mi znanych też rośnie. Zawsze staram się by ilość elementów bardzo słabo opanowanych (na dany dzień) była mniejsza od kilkudziesięciu. - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+2 |
chinyere - ale chodzilo mi tylko o poziom slowek z english vocabulary na freerice :) ten od 1 do 60
-
12 lat temu
|
+1 |
quantum137 - Około poziomu 30 zaczynają się bardzo strome schody dla mnie ale mam nadzieję, że co jakieś 3-4 tygodnie będzie ten poziom zwiększał się o 1...;)
Słówka tłumaczę natomiast już na niższych poziomach, gdyż słownictwo zawarte na freebie jest paskudnie trudne. - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+2 |
chinyere |
euangelion |
euangelion |
chinyere |
chinyere - racja, go jest niepotrzebne :) chociaz w diki jest the business... oj Quantum, czyzbys znow musial szykowac worek? :D
-
12 lat temu
|
+1 |
quantum137 - W jakim znaczeniu użyłaś pierwotnie tego zwrotu?
PS. Gratuluję poczucia humoru, nieźle się uśmiałem:-) - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+2 |
euangelion |
chinyere - wpisalam w diki mess around with sb, a potem "uprawiac seks" zeby sprawdzic ile jeszcze mają na to okreslen, też sprawdź :D
-
12 lat temu
|
+1 |
chinyere - hehe, rozwalilo mnie "go bird's-nesting", ale skonczmy te nieprzyzwoitosci :D
-
12 lat temu
|
+1 |
euangelion - niesamowity jest ten kraj:) lepiej nauczyc sie tych słówek.. by ich ostrożnie uzywać:)
-
12 lat temu
|
|
chinyere - wlasnie to nie takie proste :D nesting to znaczy gniezdzic, zagniezdzac, czyli ptak pozostaje tu niezmiennie, a gdzie jest gniezdzony, to wlasnie miejsce na kropeczki... sama siebie zawstydzam :p a pewnie nikt juz tutaj nie zajrzy
-
12 lat temu
|
+1 |
euangelion - hej chinyere.. to miejsce z kropeczkami to oczywiście żart.. miałem na myśli, aby każdy mógł nazwać swoją kobietę jak uważa:)
-
12 lat temu
|
|
euangelion |