DAD |
D | Dex92 |
jerzy_pozoga - Hi Dex92- wal śmiało, polecam. To będzie dla nas. Tam są teksty DOBRE ! pod względem formalnym.
-
12 lat temu
|
|
DAD - Faktycznie 1 lekcja to mało. Pamiętam jak to wchodziło. Przez kilka dni były wszystkie lekcje dostępne, aby się zapoznać. W ramach reklamy tego pakietu, można by robić takie właśnie promocje. Teraz to dla wielu może być kupowanie kota w worku.
- 12 lat temu |
+1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
magiczny |
Jokasta - Ja też zakupiłam. Lekcje wydają się być ciekawe np. negocjacje, hr, finanse itp. Myślę, że cena jest w sam raz.
-
12 lat temu
zmieniany: 12 lat temu
|
+1 |
jerzy_pozoga |
Krasnala |
ajzen |
jerzy_pozoga |
jerzy_pozoga |
DAD |
N | Nebula |
esterka |
jerzy_pozoga - Brawa dla esterki! Ano, ja parę lat młodszy i również zakuwam oraz po cichu klnę że zapominam co się wcześniej wyuczyłem. Ja już wiele razy przeglądałem ten BusEn i oceniam jako świetny dodatek do mojej podstawowej nauki, warto znać, warto wiedzieć.
Aby zapamiętać słówka to wcześniej wydrukuję sobie a potem zakuwam -raz z początku i raz z końca. Uczę się jak wierszyków. Pozdrawiam- jkp - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+1 |
esterka - Nie napisałam tego postu dla poklasku ani żeby się chwalić, bo nie mam czym. Chciałam przekonać tych, którzy piszą, że kurs by im się przydał, ale obawiają się czy nie będzie za trudny. Będzie rzeczywiście mnóstwo kucia, ale da się zrobić. Oprócz słownictwa formalnego są również utarte zwroty.
Wpis nie był zaadresowany do konkretnych osób i dlatego jest odrębnym postem, a nie komentarzem do postów wyżej. - 12 lat temu |
+2 |
Ewelina79 |
bird - Myślę, że kupować :) Kurs zawiera 30 lekcji na poziomie B1-B2. Ich zawartość nie jest tak rozbudowana jak w przypadku kursu "eTutor angielski", ale myślę, że wystarczająca, aby poczuć się "w miarę pewnie przy szukaniu pracy za granicą" :) Zawiera sporo biznesowego słownictwa i zwrotów, które warto znać. Oprócz dialogów są instrukcje typu jak prowadzić negocjacje czy założyć własną działalność (tekst+nagranie). Kurs ten natomiast nie zawiera ćwiczeń, nie ma też "writing" i "speaking".
-
12 lat temu
|
|
Ewelina79 - A jak to jest w tym kursie z powtórkami? Czy to jest oddzielny kurs i powtórki oddzielne? Bo np. chcę się uczyć na tym kursie i powtarzać tylko słowa z tego kursu.
-
12 lat temu
|
|
bird - Oddzielny kurs, ale dodane elementy idą do wspólnego powtórkowego wora. Chyba, że będziesz powtarzać z poziomu "Moje testy", ale tu niestety nie ma rozplanowania w czasie, a od drugiego cyklu będzie już tylko połowa elementów.
PS. W sumie dobra sugestia, aby w Powtórkach była możliwość filtrowania według kursów. - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
|
Ewelina79 - No to niedobrze, bo ja nie chcę tego powtarzać razem, tylko oddzielnie. A dużo jest tego materiału? 30 lekcji to na jaki orientacyjny czas żeby się tego nauczyć?
-
12 lat temu
|
|
bird - Tak jak pisałam wcześniej ilość materiału jest skromniejsza od tej w "eTutor angielski". Powiedzmy, że to 1/4. Trudno porównywać zawartość, bo to kurs specjalistyczny, a nie ogólny z wałkowaniem gramatyki. Na pewno szybciej nauczy się go ktoś kto lubi... świat biznesu (czyli nie ja) :)
-
12 lat temu
|
|
DAD |
maddie1819 |
bird - Ładniejsza była ta za 79 zł. I to za cały rok, nie pół :) Ale nie wiemy kiedy i czy w ogóle jeszcze taka promocja będzie. Ale jak teraz nie kupicie to może będzie, hehe.
-
12 lat temu
|
|
hilbert |
--------------------------------------------------------
Hi DAD, Ja już mam kurs Business English. Dzięki.
Pozdrawiam- jkp - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu
Jaki to poziom jest angielskiego? B2? - 12 lat temu
W odpowiedzi podaję fragmenty dla zaspokojenia ciekawości.
----------------------------------------------
Wg. mojej wstępnej oceny ten Bus.En. dobry do nauki komunikacji P2P, tzn. użyteczny w pracy między ludźmi, w załatwianiu formalności. I TO mi się podoba ! Dzięki eT.
Pozdrawiam- jkp - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu
Business English jest specyficznym kursem, skierowanym raczej do nielicznej grupy docelowej.
Slownictwo tam zawarte bedzie bardzo rzadko uzywane w mowie potocznej.
Lekcji jest 29, budowa zblizone do dzialu 'W podrozy'.
Poziom tak jak wspomniala Jokasta(b2-c1), czesc tekstow jest czytana z akcentem AmE.
- 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu
Tego typu wyzwania mają jednak swój urok :) pozdrawiam - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu
Dziękuję :) - 12 lat temu