ZALOGUJ SIĘ

Jak to wygląda po drugiej stronie lustra?

12 lat temuostatnia aktywność: 12 lat temu
Skrywane wywary, nalewki, trunki i napary.
Tajemne ładunki, utajnione antałki, tajne kubełki i tajemnicze tygielki.

Kto chętny niech się przejrzy w lustrze:)
http://certyfikatpolski.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=101&Itemid=144%E3%80%88%3Dpl&lang=pl
quantum137
chinyere - hahaha, dzieki Kwancie137 :) szukalam czegos takiego, zrobie dzis mezowi (obcokrajowcowi) egzamin z polskiego, oj ucieszy sie :D - 12 lat temu
bird - "Hej! Gerwazy! Daj gwintówkę! Niechaj strącę tę makówkę!" - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu
quantum137 - Niech służy:)
Mogę też polecić coś na ząb:
http://literat.ug.edu.pl/indexx.htm
- 12 lat temu
piter_c - Ciekawe dlaczego nie ma poziomu C1 ... - 12 lat temu
jerzy_pozoga - Brawo Rafale ! Nareszcie coś po polsku. A to ci dopiero, dobre.
Przypomniałeś mi "Pana Tadeusza", dobre.
- 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu
mceo - Mam wrażenie, że egzamin C2 z polskiego to jak C5 z angielskiego ( o ile taki poziom by istniał oczywiście). Po co komu znać w takim stopniu słownictwo staropolskie, jak jest wymagane na tym egzaminie. - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu
quantum137 - C5 - dobre.
Po co tyle staropolskiego słownictwa tego nie mam pojęcia, trzeba by się było spytać autorów. Też odnoszę wrażenie, że ten egzamin jest trudniejszy od angielskich odpowiedników, bo nawet poziomy B, to niezły orzech do zgryzienia.
- 12 lat temu
radmar2 - To jest test przykładowy, realny może być łatwiejszy. Podobnie np. jest z maturami, gdzie matury próbne są zwykle trudniejsze od tych właściwych. - 12 lat temu
DAD - Dla mnie EPIC FAIL był wtedy, jak Szymborska dostała "dostateczny" za analize swojego wiersza :D (matura, rok, czy dwa lata temu) - 12 lat temu
knorwid - do piter_c: "Obecnie trwają prace przygotowawcze do wprowadzenia egzaminów na pozostałych poziomach europejskich (A1, A2 i C1)." Doczytałem to na str.głównej ;)
- 12 lat temu
Wampirka - Współczuję obcokrajowcom... ja przed chwilą puściłam młodszej siostrze pierwsze nagranie z ostatniego poziomu i niestety nie wszystko dała radę zrobić, nawet po 2 nagraniach... - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu
bird - >Współczuję obcokrajowcą...
obcokrajowcOM(G)...
- 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.