ZALOGUJ SIĘ

Prosty ebook + audiobook

12 lat temuostatnia aktywność: 12 lat temu
Czy ktoś może polecić jakąś ciekawą książkę, pisaną prostym językiem, do której w sieci moge znaleźć zarówno ebooka i audiobooka?
Chciałbym móc ćwiczyć słuchanie bez konieczności używania komputera z internetem, a słuchowisk bez tekstu na kartce jeszcze nie rozumiem zbyt dobrze.
P
Pixem

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 4

tutaj np. możesz kupić książki Macmillan Readers na poziomie Beginners
http://audioteka.pl/beginner-level,podkategoria.html
książki są pisane tak prostym językiem, że nawet początkujący powinien poradzić sobie ze słuchaniem
sam zaczynałem od tych książek
Bilberry
jerzy_pozoga - Dzięki Bilberry- DOBRE ! Bogata biblioteka, jest w czym wybierać.
Pozdrawiam- jkp
- 12 lat temu
Bilberry - jeszcze wczoraj była promocja dla kupujących przez telefon z androidem

jak ktoś mieszka w Anglii to ma takie książki za darmo, wystarczy pójść do biblioteki i pożyczyć książkę z CD lub z kasetą
- 12 lat temu

Dzięki, dokładnie o to mi chodziło. Super wydawnictwo, książki na różnych poziomach, więc pewnie długo będę z nich korzystał :D
P
Pixem

popieram quantum137 -jest to absolutnie nielegalne- nie korzystajmy z takich stron.
zorija

Tutaj: http://sklep.isel.pl/pl/p/Man-of-the-World/104 przykład jednego z 4 dostępnych na tej stronie pdfów na różnych poziomach zaawansowania (około A2 - B1). Za niewielką cenę (4,50 zł) dostajesz ilustrowanego pdfa ze słowniczkiem na marginesie i z nagraniem audio. Bardzo solidne wykonanie opowiadań i nagrań do nich, polecam serdecznie.
ewuletka
12 lat temuzmieniany: 12 lat temu
Pixem - Dzięki, zakładając ten temat nie spodziewałem, się że wogóle są jakieś książki po angielsku specjalnie dla Polaków, a tu takie miłe zaskoczenie. Kolejne wydawnictwo i to lepsze od pierwszego (a tamto wydawało się idealne). No i cena świetna, tu już chyba nikt nie będzie miał problemu kupić czy ukraść, bo cena wydruku kradzinej wersji będzie zbliżona do oryginału :) - 12 lat temu