A | aga2653 |
![]() | absolwentka |
absolwentka - Wszystko, co miałam w zakładkach;) Też miałam z tym problem i chyba nie do końca się z nim uporałam. Spędziłam nad tym zagadnieniem naprawdę sporo czasu i na pewno, dzięki tym stronom/wątkom rozumiem je lepiej. Pozdrawiam!
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
|
quantum137 - Ten temat jest dosyć obszerny lecz raczej łatwy i intuicyjny.
Sytuacji, gdzie definitywnie nie można stosować jednego w miejsce drugiego jest relatywnie niewiele (pomijam idiomy, czasowniki frazeologiczne itp.) i na niższych poziomach bym sobie tym głowy nie zaprzątał. Kłopot w tym, że takie opracowania-zestawienia wyczerpujące ten temat raczej nie istnieją i chyba najlepszym sposobem jest po prostu kontakt z językiem. Pozdrówka - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
A | aga2653 |
quantum137 - Dobra jesteś ja bym w kilka minut tego wszystkiego nie przeczytał... już o próbie zrozumienia nie wspominam.
Tak jak kiedyś komuś już napisałem - jest to pytanie typu: Jakie zwierzęta zamieszkują dorzecze Amazonki? Na to nie da się odpowiedzieć w kilkunastu zdaniach, trzeba czytać i to dużo w tym temacie. Powodzenia! - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+2 |