narewiak |
L | lechatgris |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
M | MegMorayne |
K | kSn91 |
R | robert.73 |
Katuszka |
MyroslavaRozbytska18 - Kursy na platformie eTutor zostały przygotowane w taki sposób, aby osoby początkujące mogły mogły poznać podstawy języka. Mamy na uwadze, że jednak każdy z Użytkowników ma inne preferencje dotyczące nauki.
-
miesiąc temu
|
+3 |
Katuszka - Rozumiem, ale chodziło mi o to, że jeśli ktoś nie miał żadnej styczności z językiem, to poziom A1 na eTutorze może być dla takiej osoby jak wskoczenie na głęboką wodę.
Oczywiscie są łatwiejsze rzeczy na niższych poziomach, ale przykładowo nigdzie nie ma wprowadzenie do alfabetu, jak sie wymawia poszczególne litery itd. - miesiąc temu |
+4 |
I-Ka - Zgadzam się, im lepiej znasz język, tym łatwiej Ci idzie nauka z eTutorem :-) Przyjemnie się powtarza, systematyzuje wiedzę, uzupełnia słownictwo, ale zaczynania tutaj od "zera absolutnego" nikomu bym nie poleciła.
-
4 tygodnie temu
|
+4 |
adrianna.wu - Aktualnie notatka językowa o alfabecie wyszczególnia samogłoski i najtrudniejsze litery, dostępna jest tutaj - https://www.etutor.pl/lessons/en/a1/2/1/95591 Katuszka, rozumiemy Twoje podejście, dziękujemy za Twoje spostrzeżenia, przekażę je do działu językowego.
-
4 tygodnie temu
|
+3 |
Katuszka - A ma Pani link do tego samego, tylko że do języka niemieckiego? Z tego co pamietam to alfabet niemiecki i polski jest podobny, ale z chęcią bym sprawdziła sobie chociażby umlauty.
-
4 tygodnie temu
|
+2 |
SilFx - W pełni popieram to, co pisze Katuszka. Brakuje porządnego wprowadzenia do języka. O ile w angielskim to mi nie przeszkadzało, gdyż jestem na poziomie C1/C2 i tylko robię powtórki od zera, o tyle z hiszpańskim było ciężko wystartować tutaj od A1, mimo że już kiedyś trochę uczyłam się tego języka. Udało się, przebrnęłam jakoś do 20 tematu, ale tylko dlatego, że korzystam też z innego kursu, gdzie raptem na dwóch stronach A4 udało się zamieścić cały alfabet z wymową i wymowę WSZYSTKICH głosek, a nie tylko kilku wybranych, jak tu (jeszcze, jak zauważyłam, z niedopasowanym znakiem z alfabetu IPA).
-
3 tygodnie temu
zmieniany: 3 tygodnie temu
|
+3 |
SilFx - Tutaj w notce o akcentach, przy informacji, kiedy akcent pada na ostatnią sylabę, zostały wyszczególnione bodajże cztery spółgłoski i przykład ze spółgłoską, która nie została wymieniona. To daje wrażenie bałaganu. Łatwiej by było napisać "wszystkie spółgłoski poza s i n". Poza tym chciałam zaproponować, może byłoby to możliwe, żeby w każdym języku na poziomie A1 wrzucić temat zerowy z powiedzmy tymi 3 - 5 lekcjami, gdzie każda lekcja to byłyby odpowiednio alfabet, samogłoski, spółgłoski, dwugłoski, akcenty. Na pewno wielu osobom by to pomogło.
-
3 tygodnie temu
zmieniany: 3 tygodnie temu
|
+4 |
SilFx - Myślę, że dużo by też dało, gdyby wszystkie zdania przykłady z lekcji były przeczytane przez lektora, bo o ile hiszpański jest językiem fonetycznym, to niektóre języki nie są i łatwiej się ich nauczyć mając kurs z nagraniami, jeśli ktoś, jak np. ja, wrzuca całe zdania do powtórek (robię tak w hiszpańskim i bardzo dużo mi to daje). Pewnie to co piszę nigdy nie przejdzie, ale chociaż to z siebie wyrzuciłam :)
-
3 tygodnie temu
|
+3 |
MyroslavaRozbytska18 - @Katuszka kurs eTutor niemiecki nie zawiera notatek językowych o alfabecie.
-
3 tygodnie temu
|
|
MyroslavaRozbytska18 - @SilFx dziękujemy za Twoje sugestie oraz uwagi - przekażemy je do odpowiednich osób w naszym zespole. Nie możemy zagwarantować zdrożenia zmian w naszym kursie, ale pochylimy się nad Twoimi propozycjami.
-
3 tygodnie temu
|
+1 |
M | mieszkokastelnik |
abmmichal |
ABandkowski |