ZALOGUJ SIĘ

jak wykonywać powtórki słownie a nie pisemnie

2 miesiące temuostatnia aktywność: 2 tygodnie temu
Chciałbym powtarzać materiał poprzez wymawianie na głos danego tekstu a nie wpisywanie tekstu. Jak to zrobić?
J
Jerzy_San-2024

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Na urządzeniu mobilnym jest dostępna opcja wpisywania głosowego.

Po kliknięciu w pole odpowiedzi pojawi się klawiatura systemowa oraz symbol mikrofonu. Proszę wybrać symbol mikrofonu, a następnie wypowiedzieć hasło/ słowo/ frazę.
adrianna.wu
Pracownik eTutor
2 miesiące temuzmieniany: 2 tygodnie temu
Jerzy_San-2024 - Dziękuję za informację, ale niestety nie o to mi chodziło. Chciałbym aby powtórki wykonywane w eTutorze wykonywać głosowo, czyli zamiast wpisywać tekst mógłbym wypowiedzieć to słowo lub fragment tekstu, a eTutor sprawdziłby czy powiedziałem poprawnie. Chodzi o to aby nie wpisywać z klawiatury słów tylko je powiedzieć. Jak to można zrobić? Czy jest taka możliwość w eTutorze? - miesiąc temu
adrianna.wu - Podobna funkcja dostępna jest również w powtórkach (korzystając z aplikacji na urządzeniu mobilnym), po kliknięciu w pole odpowiedzi pojawi się klawiatura systemowa oraz symbol mikrofonu, po kliknięciu w niego należy wypowiedzieć odpowiedź. - 4 tygodnie temu
Jerzy_San-2024 - Niestety, to nie jest prawda. Mikrofon się pojawia, to fakt ale jest to mikrofon systemu Google i nie ma nic wspólnego z eTutorem. Czyli niestety nie mogę sprawdzić mojej głosowej wypowiedzi. - 3 tygodnie temu
adrianna.wu - Pisząc o klawiaturze systemowej miałam na myśli klawiaturę urządzenia (ta sama dla wiadomości SMS, wyszukiwarki Google lub innej przeglądarki, czy pojawiającej się na platformie eTutor przy zadaniach pisemnych). - 2 tygodnie temu zmieniany: 2 tygodnie temu

W zakładce "GRY" jest trener wymowy, może to pomoże?
B
Barb93
Jerzy_San-2024 - Ale nie o to mi chodzi. Chciałbym WYMAWIAĆ powtórki a nie je "wklepywać". Chcę mieć możliwość sprawdzania moje wymowy w powtórkach a nie ortografii, która jest dla mnie koszmarem. Chcę umieć rozmawiać, bo przecież mam rozmawiać a nie pisać do osoby z którą się spotkałem :) - 3 tygodnie temu
Konwalia-Majowa - Nie ma takiej możliwości w e-tutorze. - 3 tygodnie temu
adrianna.wu - Chcąc sprawdzić poprawność swoich wypowiedzi zachęcamy do skorzystania z Trenera wymowy - https://www.etutor.pl/game/pronunciation-trainer . Najpierw odsłuchujesz wypowiedź native speakera, potem nagrywasz swoją, system ją oceni i możesz ją odsłuchać. Niestety ta opcja nie jest dostępna podczas realizacji powtórek. - 2 tygodnie temu