ZALOGUJ SIĘ

regularność w nauce, jak ją utrzymać?

6 miesięcy temuostatnia aktywność: 2 miesiące temu
hej, mam problem z regularnym korzystaniem ze strony, codzienną nauką. macie jakieś rady na to?
M
michae1

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Hej, w zakładce Pomoc jest zakładka: Rozwiązywanie problemów i tam znajdziesz potrzebne rzeczy, żebyś mógł regularnie korzystać ze strony np. z danej przeglądarki na komputerze lub jeżeli masz aplikację na swoim telefonie. Oprócz tego w zakładce Pomoc jest zakładka: Podręcznik użytkownika.

Mam nadzieję, że Tobie to pomoże, co Ci podpowiedziałam.
A
Ag6.sjbta
6 miesięcy temuzmieniany: 5 miesięcy temu

Od 3 miesięcy ciągnę trzy języki (W, H i F) i... UWIELBIAM TO!
Tak, to zajmuje około 3-4 godzin dziennie, bo często dodaję sobie słówek, ale sprawia mi to niesamowitą przyjemność. Oczywiście do tego mam regularną pracę.

Niestety, z racji wieku zauważyłam, że gdy siadam do komputera do trzech języków w jednym ciągu, gdzie:
- każdy zaczynam od powtórek najpierw własnych (bo robię karteczki ze słówkami, które układam w pasjans dydaktyczny najpierw się ich ucząc)
- potem tych z programu (ustawionych na opcję najwyższą)
- a potem lekcja z nowymi rzeczami (więc nowe karteczki)
to mój organizm niestety odmawia współpracy.

W związku z tym powtórki w programie robię w trakcie przerw w pracy, karteczki tuż przed lekcją, karteczki z odmianą czasowników ćwiczę spacerując po domowym korytarzu, no i potem lekcja (bo generalnie są dość krótkie).
W pracy korzystam z aplikacji na telefonie, w domu z komputera. Jak widzisz - oszukuję mój organizm ile się da, by dał radę. I daje ;)

Wszystko zależy od motywacji - po co chcesz to robić? Przemyśl konkretnie czego chcesz.
Ja - chcę umrzeć mówiąc w 6 językach! I mówić w nich conajmniej tak dobrze jak moje dwie córki, bo wstyd, jak one rozmawiają, a ja nic nie rozumiem (jedna mówi 3-ma, druga 5-ma).
No i wreszcie mam na to czas, bo one już dorosły. Tyle.
Pozdrawiam najserdeczniej.
N
newlifetara
Konwalia-Majowa - Piękny komentarz, do systematyczności w nauce wystarczy wewnętrzna motywacja, czyli pasja. - 2 miesiące temu