Czy było warto rozpocząć naukę ponad pięć lat temu?
zmodyfikowany: 11 miesięcy temuostatnia aktywność: 8 miesięcy temu
Wydaje się, że tę walkę przegrywam. Dlaczego więc walczę?
Jedynym celem, o który warto się bić dzisiaj, to walka o sprawność pamięci, utrzymania zdolności uczenia, gdy pojawiło się zjawisko diabetics. Poza tabletkami, zastrzykami to walka - czyli nauka angielskiego jest najlepszym sposobem pokonywania choroby.
Z nauki podstawowych elementów językowych jest walka o wymowę samogłosek, dyftongów, oraz spółgłosek. Uwierzyłem, że mogę to osiągnąć. Wprawdzie to jest praca Syzyfa, to jednak warto ją wykonywać.
Wreszcie może nauczę się ortografii pl oraz ang wraz z interpunkcją. Moim zdaniem warto.
Wydaje się, że tę walkę przegrywam. Dlaczego więc walczę?
Jedynym celem, o który warto się bić dzisiaj, to walka o sprawność pamięci, utrzymania zdolności uczenia, gdy pojawiło się zjawisko diabetics. Poza tabletkami, zastrzykami to walka - czyli nauka angielskiego jest najlepszym sposobem pokonywania choroby.
Z nauki podstawowych elementów językowych jest walka o wymowę samogłosek, dyftongów, oraz spółgłosek. Uwierzyłem, że mogę to osiągnąć. Wprawdzie to jest praca Syzyfa, to jednak warto ją wykonywać.
Wreszcie może nauczę się ortografii pl oraz ang wraz z interpunkcją. Moim zdaniem warto.
Pomyśl o dołączeniu do nauki języka rozwiązywania zadań z matematyki (jeśli radzisz sobie z tą dziedziną) - ja ostatnio odkryłem, że coś tam jeszcze ze szkoły pamiętam, a dodatkowo poznałem całkiem nowe -ciekawe podejścia do niektórych zagadnień (sposoby rozwiązywania równań). Sam mi się zaczęły wyświetlać na FB, nie wiedzieć czemu.
Myślę, że Sudoku może też być przydatne do ćwiczenia umysłu. - 11 miesięcy temu
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.