violino |
violino |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
BlackAdder |
violino - NeverSayNever, tak, czasochłonne - inaczej by było za dobrze:)
Dlatego to nie ma być zastępstwem dla pracy ani zastępstwem dla nauki. Tylko dodatkiem. Ponieważ ja i tak siedzę i dłubię w necie, to nic nie stoi na przeszkodzie na "stuknięcie" kilku postów co jakiś czas. Broń Boże specjalne włączanie komputera, żeby zarobić. Bo wtedy rzeczywiście zapłacimy więcej za prąd, niż zarobimy na tym. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+3 |
quantum137 |
jerzy_pozoga - Witaj quantum137- ta TWOJA wypowiedź jest bardzo sensowna ! Dzięki. FISHING międzynarodowy- to groźna zaraza naszego wieku w dobie powszechnie panującej elektroniki. Łatwość łapania w sieci. JA już tak miałem. Dałem się nabrać na "znakomity pr. Antywirusowy". Straciłem 50 usd i dwa dni naprawy.
--------------------------------------------------- Serdecznie pozdrawiam "violino"- dobrze że napisała o swojej pracy. Ja również TO wszystko czytałem. Dużo WAD, mała zaleta. Pozdrawiam- jkp - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
quantum137 - Hejka Jerzy, grunt to ostrożność, ja już przestałem wierzyć w darmowe minuty;)
-
13 lat temu
|
|
esterka |
piter_c |
jerzy_pozoga - Otóż to! W tym sęki. PIT-y, Urząd skarbowy, itp. Brak wiedzy nie zwalnia od odpowiedzialności ! Ja nie krakam, ja to wiem !
Pozdrawiam- jkp - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
esterka - Tak, oczywiście. Janosik chyba prowadzi knajpę na Krupówkach, nie pomoże. Będzie musiała Violino jakiś PIT złożyć, żeby zasłużyć na emeryturę, gdy już nawet przy balkoniku do pracy nie dojdzie. Gdyby zarobiła naprawdę duże pieniądze, może na jakąś ulgę by się załapała. Za 28 dolców ludzie nie chcą sobie rąk brudzić, ale fiskalnie sprawa jest poważna.
-
13 lat temu
|
|
absolwentka - Jest kwota wolna od podatku (w 2012 roku wynosi do 3091 zł). Oczywiście to nie zwalnia z obowiązku rozliczenia z US. Pozdrawiam!;)
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
|
esterka - A jeszcze zastanowiłabym się jak to z tymi bonusami na przedłużenie abonamentu od ET. jest. Może też trzeba coś odprowadzić? No bo skoro firma X organizuje piknik i mnie zaprasza, a ja przy ognisku obżeram się kiełbaskami za darmo, nie ma rady trzeba płacić podatek od kiełbasek, nie ma, że zaszkodziły. Ognisko nie było należycie wygaszone, stodoła obok poszła z dymem. Fiskus też człowiek, podatek od stodoły umorzył, ale to umorzenie jestem przychodem!!! To może bonus od eT. też jest przychodem.
-
13 lat temu
|
|
esterka - Oczywiście moje 2 ostatnie komentarze są żartem :)))
...opartym na faktach :) - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
absolwentka - Bonusy (upusty, rabaty) - nie podlegają podatkowi dochodowemu. Oczywiście trzeba spełnić 3 przesłanki łącznie;) Oj tam, oj tam... ostatnio w radiu było o podatku od napiwków- uśmiałam się, bo już widzę kelnera z chodzącego po sali z teczką pełną dokumentów do US;) Pozdrawiam!
Edit: Kurcze, a ja to tak na poważnie odebrałam!!!!;(... ;p;p - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
esterka - Koledzy chyba się uwzięli na Violino, musiałam trochę pożartować ;)
PS Post Quantum jest naprawdę dobry. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
DAD - Każde nagrody, imprezy pracownicze etc, to przychod pracowniczy i jest opodatkowany.
Oczywiscie nie jestem specjalista w tej dziedzinie i moge sie mylic. Nie wazne wiec czy esterka na ognisku zjadlaby ta kielbaske. Wystarczy ze na tym ognisku by byla ;p - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+1 |
esterka - Dad, gdybym poszła, jadłabym za dwóch!
http://youtu.be/FxHWq4bEbxw - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
absolwentka - Owszem, bo aby nie były muszą być spełnione 3 przesłanki łącznie, przecież napisałam;) Ja też nie jestem specjalistą.
-
13 lat temu
|
|
Dlaczego w słowniku Diki nie ma teraz linku do edycji notatek do słówek?
czy np. wystarczy napisać: lol
;-)
wyczuwam, że takie pisanie to opłacają firmy, aby im ktoś np. na facebooku komentował wpisy, oczywiście pozytywnie - czyli mało płacą, a to trochę takie oszukiwanie - 13 lat temu
Jesli sie okaze, ze 10-20% postow nie zostalo zaakceptowanych, uzyskany przychod to ok.
2 $ za godzine pracy, WOW!
Pomniejszmy przychod o poniesione koszta( zuzycie pradu, komputera, praca wlasna itp).
Powodzenia,
- 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
Możesz co najwyżej za ich słabą jakość dostać ogólną słabą ocenę, która wpłynie na ilość zarabianych za nie punktów.
Poza tym, litości, napisałam, że to dorobienie do kieszonkowego, a nie stały pełnowartościowy zarobek.
Ile osób siedzi w pracy i grzebie w necie bez celu?
Ile osób ma i tak, i tak włączony komputer i dłubie bez celu?
To właśnie dla nich. - 13 lat temu
Ja nikogo nie zmuszam, ba, nawet nie przekonuję jakoś przesadnie, bo tak, to nie jest dla każdego. Ale np. dla mnie, w tej chwili, jest bardzo fajne.
I mam dwa w jednym. - 13 lat temu
I masz rację - czegoś się nauczysz. Wcale nie jest tak łatwo pisać w obcym języku (a i w polskim bywa trudno).
Powodzenia :) - 13 lat temu