banan781 |
m.krok.90 Pracownik eTutor |
banan781 - cześć, dzięki za szybką odpowiedź. Miałem 43 nowe słówka, starałem się nauczyć nowych 12 (z oceną "prawie dobrze" lub "dobrze). Oczywiście powtarzanych słówek było więcej niż 12, ale niektóre dostały ocenę ode mnie "żle", więc przechodziłem do kolejnego wyrażenia. Suma sumarum, gdy udało mi się dodać 12 nowych wyrażeń do powtórek, to kończąc lekcję w nawiasie było 31. No, a rano widzę już (19). Chyba że te ocenione negatywnie dodały się do powtórek. Jeśli tak, to by wynikało że liczba 19 jest prawidłowa. No ale z tego co pamiętam, to zwroty źle ocenione wracały z powrotem do ponowego oceniania.
ok, zobaczę jak to będzie jutro wyglądało. Teraz w nawiasie mam 58. - 11 miesięcy temu |
+1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
banan781 |
m.krok.90 Pracownik eTutor |
B | Barbara.m |
banan781 - Dzięki za odpowiedź. Możesz mieć racje, bo zauważyłem, że na niedzielę przed powtórkami miałem ok. 180 zwrotów do powtórzenia, więc dzisiaj chciałem dodać sobie z 15, aby zmieścić się przed magiczną liczbą 200 powtórek na dany dzień. I faktycznie, jak oceniłem daną powtórkę na 2 lub na 3 to mi się dodała, ale musiały się dodać jeszcze te ocenione na 1, bo zamiast przewidzianych 195 pojawiło się 206. Czyli teoretycznie po nocnym przeliczaniu zamiast 0(44) powinno mi się pojawić jutro 0(31) czy coś koło tego.
Generalnie byłem przekonany, że słówko nie zostanie dodane do powtórek, jeśli nie ocenie je przynajmniej na 2. - 11 miesięcy temu |
+1 |