mceo |
quantum137 |
quantum137 - Z tymi 2 milionami to nie jestem pewien, ale 200 tysięcy to też dziwoląg i chyba tylko dla rozgłosu jest nazywane słowem:D
-
13 lat temu
|
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Bilberry |
mceo - Podoba mi się ta metoda na zapamiętanie diarrhoea ;)
A słówek uczyć się nie trzeba jak nie są potrzebne, ale przecież można je poznać z czystej ciekawości :) - 13 lat temu |
+2 |
granat |
absolwentka - Ale masz synonim w razie czego. Ja tak robię, gdy nie mogę danego słówka zapamiętać, a mam możliwość użycia innego. Pozdrawiam!;)
-
13 lat temu
|
+1 |
yathe |
mceo - Wow... pięknie trudne do przeliterowania słowa, nie wspominając o ich wymówieniu ;))
"Supercalifragilisticexpialidocious"- to słowo brzmi jak jakieś zaklęcie z Harrego Pottera. :) - 13 lat temu |
+2 |
quantum137 - ... że jak?
Już słyszę lekarza mówiącego o znakomitej operacji woreczka żółciowego:D - 13 lat temu |
|
Bilberry - ale to nie jest słowo angielski tylko łacińskie, to prawda, że w angielskim używa się w medycynie łaciny, ale to samo można powiedzieć o Polsce
-
13 lat temu
|
+3 |
- 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
Quntum137 i Marzyciel jak widać jej nie posiadacie ;)
Dla ciekawych zapraszam do zapoznania się z jej objawami
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Hippopotomonstrosesquipedaliofobia
Uwaga. Osoby, które podejrzewają u siebie tą fobie lepiej niech tam nie wchodzą. Może pogorszyć się wam zdrowie po wejściu na tą stronę ;) - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
Nonsensopedia = encyklopedia humoru:-)
Możecie poczytać o objawach tutaj
http://www.rightdiagnosis.com/h/hippopotomonstrosesquippedaliophobia/symptoms.htm
W nonsenspopedii wyjaśnienie jest podane z odrobiną humoru. Uznano za nonsens nazwanie tej fobi za pomocą tak dużej ilości liter, skoro sam chory zblednie na to określenie. Quantum137 twój wyraz "tytyna" jest również podany w nonsensopedii, a chyba istnieje nie ??? - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
Napisałem, że należy traktować z przymrużeniem oka :)
W angielskim najdłuższym "prawdziwym" słowem jest nazwa miejscowości w Walii, co już kiedyś chyba podawałem;)
Przecież zbitki setek liter są nie do wymówienia a co dopiero setki tysięcy...:D
Trzeba by kilkunastu godzin by przeczytać takiego potwora (tytyna). - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
Komentarz z innego forum:
"Hottentottenstottertrottelmutterbeutelrattenlatten gitterkofferattentäter" - jeśli będę kiedyś uczyła niemieckiego w podstawówce, to będę zadawała nauczenie się tego słowa za karę
:D - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
- 13 lat temu
Oczywiście są też inne określenia na tą fobie- to jest traktowane faktycznie trochę z "przymrużeniem oka", ale jest używane. :))
- 13 lat temu
Co do nonsensopedii, to pisałem, że to nonsens bo na stronie głównej jest napisane:
> Czysty nonsens
> Zajrzyj do portalu i przenieś się w nieco bardziej surrealistyczną rzeczywistość!
> Hasło portalu: najczystszy z czystych nonsensów
Chyba w jakimś quizie albo by trafić do księgi rekordów:) - 13 lat temu
"hippopotomonstrosesquippedaliophobia"
- 13 lat temu
Mi to wygląda na lęk przed dużymi hitopopotamami:D - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu