ZALOGUJ SIĘ

Powtórki - zmiana kolejności wykonywania

2 lata temuostatnia aktywność: 2 lata temu
Czy da się najpierw powtarzać nowe słówka (te dodane z nowych lekcji) zanim powtórzy się te powracające?
H
haspocanto
adrianna.wu - Jest to ciekawy pomysł, na pewno się nad nim pochylimy :) - 2 lata temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 5

Niestety, nie da się.
F
Foxymf
haspocanto - "Oficjalnie", to wiem, że się nie da. Myślałam, czy może jest jakiś query param, który można dodać, żeby to wymusić. Gdybym miała kod źródłowy, to pewnie bym się tego dowiedziała, a tak to liczę na to, że może ktoś z eTutor mi odpowie :) - 2 lata temu

Tak - odpowiedzą, że się nie da. A kodu źródłowego komercyjnego systemu wiadomo, że nie dostaniesz niestety. Jest bardzo wiele funkcjonalności, które przez lata "podsuwamy" obsłudze etutora i niestety wiele z nich nigdy nie ujrzy światła dziennego. Szkoda. Bo mi również bardzo brakuje opcji, żeby nowe słownictwo przerabiać na początek - w ten sposób łatwiej byłoby się uczyć nowych lekcji i byłoby to bardziej motywujące do robienia progresu w takiej nauce.
F
Foxymf

Wiem, że kodu źródłowego nie dostanę, dlatego liczyłam na odpowiedź od eTutor, bo oni może o czymś wiedzą o czym my-użytkownicy nie wiemy. Często robi się jakieś dodatkowe funkcje na potrzeby testów, które nie są wprost widoczne dla użytkowników (to tak z mojej już prawie 8-letniej kariery web developera) i miałam nadzieję, że może i tak jest w tym przypadku.

W każdym razie dziękuję za odpowiedź.
H
haspocanto

A tak w ogóle to da się to zrobić. Trzeba "wziąć urlop" na dany dzień, wtedy "stare" powtórki znikną, a po tym jak się zrobi "nowe", to usunąć ten urlop i zrobić "stare". Ale zastanawiałam się, czy nie ma jednak jakiegoś lepszego rozwiązania.
H
haspocanto

Jest jeszcze opcja stworzenia własnej listy słówek i robienia tzw. powtórek specjalnych. Możne je wtedy robić poza normalnymi powtórkami. No ale to droga okrężna i chyba nie o to Tobie chodziło.
F
Foxymf