![]() | LERNANTINO |
![]() | mmichalak |
LERNANTINO - Moja pierwsza myśl też dotyczyła ilości jajek z których przygotowano potrawę. Może to wcale nie jest żart?
Ale po zadaniu pytania sprawdzałam jeszcze w "Rozmówkach" Wydawnictwa LektorKlett i słowniku Langenscheidt Publishers - jest SCRAMBLED EGGS! - 14 lat temu |
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
![]() | quantum137 |
LERNANTINO - Dzięki za odpowiedź. Czy wobec tego dobrze rozumiem: zanim zrobimy jajecznicę to jajka są policzalne, a potem jak już je przekształcimy w jedną masę to ta substancja jest niepoliczalna? Czy stąd ta "dwojakość policzalności"?
Pozdrawiam. - 14 lat temu zmieniany: 14 lat temu |
|
quantum137 - mam nadzieję, że w PM wszystko już wyjaśniłem :) Tutaj jest trochę mało miejsca na wchodzenie w szczegóły :) Pozdrawiam!
-
14 lat temu
|
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.