![]() | quantum137 |
maria30 - >Zastanów się jak można domyśleć się o jaki zamek chodzi.
Dobrze wiem czym jest kontekst. Twoje słowa brzmią trochę grubiańsko, nie uważasz? Są sytuacje, gdzie podajemy swój zawód (bez uczelni) i pojawia się problem. Bo nie wiadomo czy ktoś ukończył chemię czy farmację. - 13 lat temu |
+3 |
maria30 - >Pokazałem tobie jeden z mechanizmów na jakim opiera się nauka m.in. języka obcego.
Chyba większość z nas wie czym jest kontekst, więc niczego przede mną nie odkryłeś. >Czego oczekujesz? Podania 3 zdań z każdym słowem, które możesz znaleźć w słowniku? Odpowiedziałam już, że chodzi mi o sytuację, gdzie widnieje samo słowo, bez zdań. >Wydaje mi się, że otwarcie komuś oczu, nawet na sprawy które uważa że wie (a których tak na prawdę nie wie) jest cenniejsze. Powtórzę: wiem czym jest kontekst. - 13 lat temu |
+3 |
quantum137 - Czego więc nie rozumiesz?
To co piszesz w pytaniu i w komentarzach przeczy sobie. W drogerii nie kupisz leków na receptę... - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+1 |
maria30 - Dziwi mnie, że tak bogaty w słownictwo język angielski posiada to samo określenie na dwie różne profesje. Sądziłam, że może o czymś nie wiem. W końcu zawód to nie jakaś tam igła do szycia i sosnowa.
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
+3 |
quantum137 - Angielski to dosyś specyficzny język i przeważająca większość słów zwłaszcza rzeczowniki i czasowniki mają po kilka innych znaczeń.
Są też takie, które posiadają kilkadziesiąt a nawet kilkaset, więc trzeba się z tym oswoić. Nasz język jest podobny ale występuje to w mniejszym stopniu, my tego nie zauważamy. - Jabłko spada. My spadamy stąd. - Samolot leci. My już lecimy. - rozpoczynać i dawać (2 różne słowa ale) Rozpocznij grę. = No dawaj stary. (slang) - 13 lat temu |
+6 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
D | del_michal.prezes |