karolusrex |
quantum137 |
robertpytel - Pytanie How to get ... jest poprawne. Natomiast jak żyję poza gramatykami nie spotkałem w tekście literackim pytania How does one .../które to sformułowanie jest oczywiście poprawne gramatycznie.
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
+1 |
quantum137 - Jeśli chodzi o literaturę to zwrot "How does one get..."
znajduje się między innymi w: "First degree: the undergraduate curriculum." Squires, G. Milton Keynes - 13 lat temu |
+2 |
karolusrex - dzięki, teraz zanim wybiorę podobną odpowiedz sprawdzę w słowniku synonimy.
-
13 lat temu
|
+1 |
quantum137 - Nie ma za co.
Jeśli będziesz miał wątpliwości zawsze możesz na mnie liczyć karolusrex:) - 13 lat temu |
+2 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
quantum137 |
robertpytel - ok. skoro jesteś takim erudytą językowym, proszę odwiedź stronę www.howtodothings, oczywiście zakładam, że pytanie w rodzaju how to make something jest przez Ciebie akceptowalne i mówiąc o kalce językowej to masz na myśli.
-
13 lat temu
|
+2 |
quantum137 - Podana strona nie jest wiarygodnym źródłem wiedzy.
Nie wierzysz mi to twój problem. Nie będę brał udziału w pyskówce jaką chcesz wywołać. Ja tobie pod żadnym względem nie ubliżam, więc daruj sobie stwierdzenia typu > skoro jesteś takim erudytą językowym Nie będę prowadził na tak niskim poziomie dyskusji. - 13 lat temu |
+1 |
robertpytel - Strona realizowana przez the native english nie jest wiarygodnym źródłem wiedzy, bardzo pouczające. Polish english jest wiarygodnym źródłem wiedzy. Faktycznie taki poziomem dyskusji to nie na tym forum. Guru był, jest i będzie dla mnie erudytą językowym.
-
13 lat temu
|
+2 |
quantum137 - Forum anglojęzyczne nie jest dobrym miejscem na naukę gramatyki angielskiej (na podstawie zwykłych postów).
Tak samo jak nasze forum nie jest dobrym miejscem dla obcokrajowca, by uczyć się gramatyki polskiej. (Połowa pytań jest zadawana koślawie, poloniści dostaliby białej gorączki czytając co niektórzy wypisują) Tyle w temacie. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+1 |
Marzyciel |