ZALOGUJ SIĘ

Czy na prawdę jedyny w Holandii?

13 lat temu
E-tutor podaje informację, że na dzień dzisiejszy jest 166883 użytkowników. Zastanawiam się czy ja jestem jedynym etutorowiczem przebywającym w Holandii?
Przeglądałem wątek "Poznajmy się", ale nie znalazłem informacji o drugiej osobie w tym kraju, chyba, że coś przeoczyłem lub ktoś się nie ujawnił.Ciekawe, choć pewnie niektórzy zastanawiają się dlaczego ja nie uczę się holenderskiego???
wacek6713

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

ja wałaśnie wróciłem z Berlina i mimo, że starałem się odświeżyć mój niemiecki głównie rozmawiałem z ludźmi po angielsku, we wszystkich turystycznych atrakcjach nawet szatniarki mówiły po angielsku

a holenderski jest chyba podobny do niemieckiego, co?
Bilberry
wacek6713 - Holenderski ma więcej z niemieckiego niż z angielskiego. Z drugiej strony to trochę dziwne, może dlatego że duże miasto, ale gdy ja pracowałem w Niemczech to nie bardzo chcieli używać angielskiego. - 13 lat temu
TopMan - To nie jest wcale dziwne.
Zawitaj do Francji, mimo ze wielu zna angielski nie pogadasz z nimi w tym jezyku.
Bilberry mial po prostu szczescie, znajomi wlasnie wrocili z Frankfurtu, nawet na miedzynarodowym lotnisku mieli spore problemy z uzyskaniem pomocy w jezyku angielskim.

- 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu

Wacek, bez jaj, naprawdę uważasz, że tych 166883 użytkowników siedzi i papla na forum? I że w dodatku wszyscy się witają i będziesz w stanie w takim temacie ich przeczytać?

Na pewno nie jesteś jedyny w Holandii, który się tutaj uczy.

I nie, nie jest dziwne, że się nie uczysz holenderskiego - pomijając fakt, że z Twojego posta tutaj nic w kwestii nauki języków nie wynika. Może go już znasz, a może się go uczysz równolegle z angielskim. Nie widzę problemu i nie widzę związku między jednym i drugim.
violino
wacek6713 - Z holenderskim postanowiłem zaczekać, aż opanuję angielski w dobrym stopniu. Co do statystyki to wiem, że ta liczba nie odzwierciedla faktu ilu ludzi na prawdę uczestniczy czynnie w życiu e-tutor. Natomiast napisałem tego posta, bo byłem ciekaw, czy ktoś jest oprócz mnie w Holandii. Przecież w dzisiejszych czasach to jest dość popularny kraj do szukania pracy. - 13 lat temu
violino - Jakbyś zaczął od polskiego i zmienił to "na prawdę" na "naprawdę", byłoby jeszcze cudowniej ;)

Nie wiem natomiast, czy jest sens uczenia się języków jeden po drugim. Zanim opanujesz angielski, mógłbyś już znać oba na średnim poziomie.
- 13 lat temu
wacek6713 - Niestety z polską gramatyką mam trudności od podstawówki, i szczerze powiedziawszy teraz, podczas uczenia się angielskiej, ją nadrabiam.A "na prawdę " niech zostanie, mi się tak podoba. - 13 lat temu
askawska - Mnie jednak też podobałoby się bardziej "naprawdę", ale pisz sobie, jak chcesz. ;)
Nie na takie rzeczy przymykało się już oczy na Forum. ;)
- 13 lat temu
violino - Sorry, wacek, żałosny komentarz. Jak masz problemy to TYM BARDZIEJ powinieneś dbać o poprawność, bo co się opatrzy, to się utrwali. A pisząc/zostawiając tak, utrwalasz to również w oczach innych i przyczyniasz się do problemów z ortografią u innych. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
wacek6713 - Myślałem, że zrozumiesz, że to w formie żartu. Przecież czytając WSZYSTKIE te komentarze każdy widzi, ze jest napisane z błędem.
Przepraszam wszystkich, których wprowadziłem w błąd, nie uczcie się ode mnie polskiej ortografii i proszę o przymknięcie oczu na moje błędy.
- 13 lat temu
Hermenegilda - Pytanie: "Czy na prawdę jedyny w Holandii?", a odpisuje osoba nie mająca o tym zielonego pojęcia.
> Na pewno nie jesteś jedyny w Holandii, który się tutaj uczy.
Jakieś doświadczenia w tym zakresie?
Kolega pisząc swój post na FORUM prawdopodobnie oczekiwał odpowiedzi od osób zamieszkujących w Holandii, dostał co dostał.

- 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
wacek6713 - Hermenegilda, you're right. - 13 lat temu