wacek6713 |
Bilberry |
wacek6713 - Holenderski ma więcej z niemieckiego niż z angielskiego. Z drugiej strony to trochę dziwne, może dlatego że duże miasto, ale gdy ja pracowałem w Niemczech to nie bardzo chcieli używać angielskiego.
-
13 lat temu
|
|
TopMan - To nie jest wcale dziwne.
Zawitaj do Francji, mimo ze wielu zna angielski nie pogadasz z nimi w tym jezyku. Bilberry mial po prostu szczescie, znajomi wlasnie wrocili z Frankfurtu, nawet na miedzynarodowym lotnisku mieli spore problemy z uzyskaniem pomocy w jezyku angielskim. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
violino |
wacek6713 - Z holenderskim postanowiłem zaczekać, aż opanuję angielski w dobrym stopniu. Co do statystyki to wiem, że ta liczba nie odzwierciedla faktu ilu ludzi na prawdę uczestniczy czynnie w życiu e-tutor. Natomiast napisałem tego posta, bo byłem ciekaw, czy ktoś jest oprócz mnie w Holandii. Przecież w dzisiejszych czasach to jest dość popularny kraj do szukania pracy.
-
13 lat temu
|
+1 |
violino - Jakbyś zaczął od polskiego i zmienił to "na prawdę" na "naprawdę", byłoby jeszcze cudowniej ;)
Nie wiem natomiast, czy jest sens uczenia się języków jeden po drugim. Zanim opanujesz angielski, mógłbyś już znać oba na średnim poziomie. - 13 lat temu |
|
wacek6713 - Niestety z polską gramatyką mam trudności od podstawówki, i szczerze powiedziawszy teraz, podczas uczenia się angielskiej, ją nadrabiam.A "na prawdę " niech zostanie, mi się tak podoba.
-
13 lat temu
|
+1 |
askawska - Mnie jednak też podobałoby się bardziej "naprawdę", ale pisz sobie, jak chcesz. ;)
Nie na takie rzeczy przymykało się już oczy na Forum. ;) - 13 lat temu |
+3 |
violino - Sorry, wacek, żałosny komentarz. Jak masz problemy to TYM BARDZIEJ powinieneś dbać o poprawność, bo co się opatrzy, to się utrwali. A pisząc/zostawiając tak, utrwalasz to również w oczach innych i przyczyniasz się do problemów z ortografią u innych.
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
-3 |
wacek6713 - Myślałem, że zrozumiesz, że to w formie żartu. Przecież czytając WSZYSTKIE te komentarze każdy widzi, ze jest napisane z błędem.
Przepraszam wszystkich, których wprowadziłem w błąd, nie uczcie się ode mnie polskiej ortografii i proszę o przymknięcie oczu na moje błędy. - 13 lat temu |
+4 |
Hermenegilda - Pytanie: "Czy na prawdę jedyny w Holandii?", a odpisuje osoba nie mająca o tym zielonego pojęcia.
> Na pewno nie jesteś jedyny w Holandii, który się tutaj uczy. Jakieś doświadczenia w tym zakresie? Kolega pisząc swój post na FORUM prawdopodobnie oczekiwał odpowiedzi od osób zamieszkujących w Holandii, dostał co dostał. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+5 |