marta.kopa Pracownik eTutor |
dhuode |
marta.kopa - @marcinwawa intensywnie pracujemy nad tym, aby było to jeszcze w tym tygodniu
-
3 lata temu
|
+3 |
abmmichal - Pani Marto,
WAŻNE;; A KIEDY BĘDZIE B1,B2 KURS HISZPAŃSKI? POTENCJALNIE ( MAM PAKIETY W PLANACH). - UZUPEŁNIENIE KURSU O B1, B2 DO 3 M. TO NIE MA CO ROZWAŻAĆ JAK DŁUGO CZEKAĆ NIE TRZEBA CZEKAĆ. NA RAZIE JEST KURS DLA PRACOWNIKA WYKUPIONY, ZA PARĘ DNI DLA MNIE;; W PLANIE JEST DLA NASZEGO POMOCNIKA FILOLOGA W FIRMIE, A JESZCZE MYŚLĘ O PROFESORZE HUMANISTYKI HISZPAŃSKIEJ Z AMERICA LATINA - JESLI DO TEGO BY DOSZŁO, ( WK 1 BJ, DW 1 MKJ, DWK 1 MJ ( PO UZYSKANIU PANI WYJASNIEŃ), DWK 1 AJ). ROZPISAŁEM NA OSOBY WK WYKUPIONY, DWK - do wykupienia. - 3 lata temu |
|
adrianna.wu - Jak już wspominaliśmy w innym wątku poziom dla średnio zaawansowanych planujemy udostępnić na 2022 rok.
-
3 lata temu
zmieniany: 3 lata temu
|
|
pagruszka - Od kiedy będzie dostępny poziom C1-C2 hiszpańskiego? B1-B2 w przyszłym, 2022 roku, a kiedy następny poziom?
Obiecacie, że wprowadzicie poziomu C1-C2 hiszpańskiego do jesieni 2023 roku? Obiecacie, że do jesieni 2023 roku rozbudujecie kurs niemieckiego poziomu C2? Jakbyście do tego jeszcze włączyli kurs francuskiego, to już w ogóle wszyscy by Was kochali :-) - 3 lata temu |
+2 |
adrianna.wu - @pagruszka - widzimy, że w kilku różnych wątkach na Forum dopytujesz o termin udostępnienia poszczególnych poziomów — dziękujemy za zainteresowanie :) Pragniemy jeszcze raz potwierdzić, że na razie skupiamy się na poziomach średnio zaawansowanych w języku hiszpańskim. A terminów udostępnienia innych poziomów czy kursów nie jesteśmy w stanie podać.
-
3 lata temu
|
|
PatriciaK - W takim razie kiedy poziomy C1-C2 hiszpańskiego? Kiedy słownik Diki hiszpański zostanie porządnie rozbudowany?
-
3 lata temu
|
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
B | budyn1211 |
piotr.grela - Można zrobić fiszki w Quizlecie lub Anki ale to nie to samo. Wiele lat temu uczyłem się czeskiego z jedynych dostępnych mi rozmowek na Uniwersytecie Wrocławskim i pamiętam jeden zwrot: "Ahoj soldruzko!".
Niby język prosty i podobny do polskiego ale tylko niby. - 3 lata temu |
+2 |
budyn1211 - Ja robię sobie fiszki na ankiweb.net No, ale nie to samo, najbardziej brakuje mi ładnie posegregowanych lekcji i omówienia gramatyki, korzystam z jakichś lekcji youtubowych i innych darmowych źródeł, ale chyba pora na wykupienie korepetycji.
-
3 lata temu
|
+3 |
piotr.grela |
B | blazej.nowak |
marta.kopa - @blazej.nowak najwięcej próśb dotyczących kolejnego języka od naszych użytkowników dotyczyła właśnie języka hiszpańskiego. Dziękujemy za Twoją wypowiedź - odnotowana i oznaczona jako "zainteresowany językiem francuskim" ;)
-
3 lata temu
|
+8 |
budyn1211 - Z drugiej strony prawie cała Ameryka Południowa mówi po hiszpańsku, nie żeby zarobki tam były na ogół duże, no ale przydatność języka całkiem spora, tak mi się przynajmniej wydaje, wciąż jest to 1 z popularniejszych języków.
-
3 lata temu
|
+1 |
dhuode - @blazej.nowak
Rozumiem Twoje argumenty, ale nie każdy z nas uczy się języka, żeby wyjechać "na zarobek". Owszem, do Hiszpanii jest dalej niż do Francji, jednak chyba się zgodzisz, że więcej Polaków wyjeżdża na wakacje do cieplejszej Hiszpanii. - 3 lata temu |
+2 |
miroslawa1959 - @marta.kopa Też chciałabym się uczyć francuskiego. Kiedy dodacie ten język? Mam nadzieję, ze jeszcze za mojego życia.
-
3 lata temu
|
+2 |
R | Rafael.Uli |
budyn1211 - Jak by hiszpański był z Afryki, to bym się zgodził, że średni argument, ale że jest w Europie i do tego używa go sporo osób, w różnych dialektach, ale dalej jest to nie dość, że popularny język, to jeszcze europejski.
Tak czy tak i hiszpański i francuski niedługo będzie, więc kto chce się uczyć, będzie mógł nawet 2 kursy wykupić. - 3 lata temu |
|
R | Rafael.Uli |
piotr.grela - Ale noweli wenezuelskiej lub czy filmu meksykańskiego za bardzo nie zrozumiecie z kastylijskim :-)
Ale lepszy taki hiszpański niż żaden. Bardzo mnie cieszy, że Etutor zabrał się za słownik i może w przyszłości kurs hiszpańskiego, bo brak jest na rynku dobrych programów edukacyjnych. Co do słownika dobrze by było obok wymowy kastylijskiej, podawać wymowę meksykańską - (prawie 130 milionów mieszkańców) kolumbijską, argentyńską (porównywalna liczba mieszkańców co w Hiszpanii) i wenezulską. Polacy emigrują i robią interesy wszędzie. A mi tam rybka, kto się czego uczy. Warto mieć świadomość, że nie ma jednego hiszpańskiego, angielskiego... - 3 lata temu zmieniany: 3 lata temu |
|
miroslawa1959 - @piotr.grela Najczęściej jednak podróżujemy po Europie i dla nas jednak ten kastylijski hiszpański jest bardziej przydatny niż inne jego odmiany. W Hiszpanii jest też dużo bezpieczniej niż w Meksyku czy w Wenezueli, więc wolę się jednak uczyć hiszpańskiego kastylijskiego używanego w Hiszpanii niż tych egzotycznych odmian z Ameryki Łacińskiej.
-
3 lata temu
|
+3 |
avayorica |
avayorica |
adrianna.wu - Hasło zostało uzupełnione. Jednak resztę haseł w słowniku uzupełniamy stopniowo, będziemy wdzięczni za cierpliwość :) Natomiast w kwestii naszych lektorów to wszyscy są native speaker'ami ;)
-
3 lata temu
|
+1 |
avayorica - Dziekuje za dodanie hasła. Co do lektora to możliwe że zalozylam ze jest Polakiem, bo nie czuje jako tako zadnego akcentu u niego ;)
-
3 lata temu
|
|
? | Gość |
adrianna.wu - Magdaleno, bardzo nas cieszą Twoje słowa :) Miód na nasze eTutorowe serca, ale zakasamy rękawy i działamy dalej :)
-
3 lata temu
|
|
dhuode |
adrianna.wu - Aktualnie pracujemy nad uzupełnianiem haseł. W momencie, gdy będzie ich więcej to ruszą prace nad aplikacją "Słownik Diki hiszpański" :)
-
3 lata temu
|
+2 |
PatriciaK - Ten słownik hiszpańskiego powinien być bardziej rozbudowany, bo na chwilę obecną to on - niestety - pod względem ilości haseł (bardzo mało) odstaje od poziomu słownika Diki niemiecki czy Diki angielski.
-
3 lata temu
|
|
R | RagnartheGreater |
pagruszka - Hiszpańskiego oczywiście warto się uczyć. Francuskiego również warto się uczyć. Szkoda tylko, że trzeba korzystać z innych źródłeł, bo eTutor nie ma obecnie kursu języka francuskiego w swojej ofercie.
-
3 lata temu
|
+1 |
abmmichal |
adrianna.wu - Już pracujemy nad poziomami dla średnio zaawansowanych. Ich udostępnienie w kursie planujemy na 2022 rok.
-
3 lata temu
|
|
dhuode |
karol.k - Słownik jest cały czas uzupełniany o nowe hasła - w tej chwili jest ich już 21 000. Planujemy udostępnienie aplikacji, ale jeszcze nie możemy podać dokładnego terminu.
-
2 lata temu
|
+2 |
abmmichal |
Zgłaszanie sugestii dot. słownika Diki hiszpański w wersji beta
hiszpański b1!!! +++ a jednak kurs się rozwija,, brawo
Etutor - Kurs hiszpańskiego poziom C1 i C2
🟠 [Wątek eTutora] Kurs eTutor hiszpański ❤️💛❤️ Poziom B2 jest już dostępny!
🟠 [Wątek eTutora] Kurs eTutor hiszpański - poziom B2
Słowniki Diki to dobre słowniki połączenie ich z platformą e-learningową jeszcze lepszy pomysł.
Zastanawia mnie wymowa jaka będzie - (castellano)?
Może w przyszłości Etutor wprowadzi inne języki: włoski, francuski, rosyjski, ukraiński, chiński i arabski... - 3 lata temu zmieniany: 3 lata temu
W kursie eTutor hiszpański będzie oczywiście wymowa kastylijska (castellano), ale pojawią się także odmiany z Ameryki Łacińskiej. - 3 lata temu
Myślę, że odmiana kastylijska i meksykańska powinny być uwzględnione w słowniku. - 3 lata temu