G | gosiad4 |
quantum137 |
TopMan - Temat kwalifikacji,a raczej ich braku u wielu "naive speakerow" jest dosc obszerny.
Sam osobiscie znam osobe (obcokrajowca), ktory uczy(l) English na pewnej polskiej uczelni. Zeby byla janosc osobnik oprocz bycia obcokrajowcem nie posiada odpowiedniej wiedzy i kwalifikacji, a jednak... - 13 lat temu |
+5 |
quantum137 - Jeśli chodzi tylko o konwersacje to jeszcze ujdzie (czasami).
Pod żadnym względem nie może taka osoba uczyć gramatyki czy redakcji tekstu gdyż wymaga to kwalifikacji. - 13 lat temu |
+6 |
gosiad4 - dla mnie to jest paranoja ze tak malo wykfalifikowane osoby ucza jezyka Ale prawda jest taka ze im zalezy bardziej na tym by studenci zdawali egzaminy bo maja dodatkowe pieniadze za to niz na wiadomosciach jakie posiadaja ale coz nikt nie powiedzial ze bedzie latwo zdobywac dokladna wiedze poza granicami kraju
Dziekuje za Wasze opinie - 13 lat temu |
+4 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
jerzy_pozoga |
jerzy_pozoga - Dopisek-tamarind17- napisał...
"Polacy często zabierają miejsca na angielskich uniwersitetach..." -i ja jestem ZA ! Polecam ks. CAMBRIDGE Raymond Murphy. Ja się uczę po to aby nabyć umiejętności pisania i rozumienia poprawnie. W gąszczu zawiłej gramatyki nie wiem czy mam szansę... - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+3 |
absolwentka - Jerzy: Też się nad tym zastanawiam, czy mam szansę się w tym odnaleźć.
Doszło do tego, że muszę się motywować marzeniem, bo zawsze chciałam być "kilku języczna";) Polski i niemiecki mam za sobą, chociaż nadal pracuję na nimi. Przyszła kolej na angielski, a za nim w kolejce włoski i czeski;) Pozdrawiam! - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+1 |
jerzy_pozoga - Absolwentko- staraj się ! Polska w Europie ! Lotniska w budowie ! W gazecie napisali że nowe lotnisko we Wrocławiu, 29 Luty 2012-otwarcie !Przyda się. -jkp
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
+2 |
gosiad4 - Dziekuje za Wszystkie opinie dobrze wiedziec jakie maja zdanie inne osoby
Pozdrawiam i Zycze jak najlepszych wynikow w poznawaniu Angielskiego - 13 lat temu |
|
yathe |
Bilberry |
TopMan - > ja np. znam polską gramatykę
Pojecie wzgledne, Pan Miodek tez ja zna, a wciaz nie wie wszystkiego. Piszesz, ze corki nie znaja nazw czasow itp, ale zapewne wiedza kiedy i jak ich uzywac, robia to automatycznie. Poza tym maja po tylu latach swietna wymowe i przyzwoity zasob slow, zwlaszcza slangowego. Jak bardzo potrzebne sa wiec regulki? - 13 lat temu |
+1 |
gosiad4 - Tak to fakt oni uzywaja tu gramatyki automatycznie ale niestety mnie to nie wystarcza bo kiedy sie biore za nauke czegos to chciala bym wiedziec dlaczego piszemy czy mowimy tak a nie inaczej jedno wyjscie trzeba sie wziasc za nauke i tyle
-
13 lat temu
|
|
adamdor |
język narodowy się czuje i nie trzeba uczyć się kiedy jaki czas ma zostać użyty bo to zazwyczaj przychodzi samo kiedy się czyta artykuły, ogląda filmy lub przebywa w internecie
ogólnie ostatnio gdzieś czytałem artykuł, że Polacy często zabierają miejsca na angielskich uniwersytetach z powodu lepszej znajomości języka angielskiego od młodych anglików - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu