ZALOGUJ SIĘ

WHITNEY HOUSTON- I will always love you !

zmodyfikowany: 13 lat temuostatnia aktywność: 12 lat temu
Singer Whitney Houston has died.
The voice of a generation passes away at age 48 !
She is in my heart !

http://ca.news.yahoo.com/video/world-22186928/whitney-houston-dead-a-look-back-28270343.html

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=akv9FSbipDU

R.I.P.- "requiescat in pace"- spoczywaj w pokoju. Amen.
jerzy_pozoga
Ewa_G1967 - Nie wiem czemu ale szkoda kobiety;( - 13 lat temu
absolwentka - Uwielbiam słuchać jej piosenek. Szkoda;( - 13 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 9

Witaj Ewa_G1967- również i dla mnie strata, smutek i żal w sercu
-----------------------------------------------------------

Jej śpiewanie- zawsze było, będzie wspomnieniem radości w życiu, ciepła.
Jej piosenki- już na zawsze "evergreeny" w mym życiu osobistym.
Jej życie- nie znam ale wiem iż mogłaby być moją nauczycielką angielskiego w Polsce i miałaby wielkie powodzenie w życiu osobistym u NAS w Europie.

Patrzeć, słuchać, uczyć się przy niej -to marzenie....
Umarła, umarło również część mnie, moje marzenie...

Dla mnie była osobą "pogodnej strony świata".
Poruszała moję duszę !
-jkp
jerzy_pozoga
13 lat temuzmieniany: 13 lat temu
artbud - Ja mam zawsze dreszcze na plecach jak słyszę ten głos.
We will always love you - Whitney
- 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
jerzy_pozoga - Jak podaje Jacek Wroński, znawca muzyki- ONA posiadała głos 5-octawowy ! Piękny głos.
http://www.youtube.com/watch?v=5jeUINzHK9o&feature=related
-National Anthem 1991-
- 13 lat temu zmieniany: 12 lat temu

Właśnie dowiedziałem z neta i początkowo nie mogłem uwierzyć ta artystka nie żyje :( i naprawdę jest to smutna wiadomość.
mjosek

Szkoda mając 48 lat mogła jeszcze nie raz nas zaskoczyć
jsepiol

Może będzie niepopularne to co powiem, ale jej śmierć pokazuje jeszcze jedną smutną rzecz: kimkolwiek byś nie był - nadużywanie prochów i alkoholu nigdy dobrze się nie kończy.

Szkoda jej i jako artystki i jako człowieka. :(
R
radmar2

ona jak i Michael Jackson to stare gwiazdy, gwiazdy z 80 i 90 lat, ostatnio nic nowego ani ciekawego nie tworzyli, ale tak się zawsze dzieje, że śmierć przynosi popularność
ostatnio ludzie zainteresowali się Szymborską
a kiedyś pamiętam jak nagle wzrosło zainteresowanie Queenem
tyle, że Szymborska i Feddy tworzyli do śmierci, a Jackson i Huston to były skończone sławy
Bilberry
TopMan - > Jackson i Huston to były skończone sławy
Byc moze, ale teraz porownaj swoje WSPANIALE zyciowe osiagniecia do tego ile te "skonczone slawy" pozostawily po sobie.
Wydaje mi sie, ze piszesz nawet nie majac pojecia o kim.
Whitney Houston, a nie Huston(to jest miasto w USA).

jerzy_pozoga - Mam pytanie do Bilberry- Znamy piękne pomniki naszej historii lat poprzednich a czy dzisiaj są takowe, godne wystawy ? A może quantum137 coś znajdzie, ponieważ JA takowych nie dostrzegam jeszcze !!!
Pozdrawiam-jkp
Bilberry - zostawiły piękny przykład, że należy unikać sławy, bo sława to pieniądze i samotność, pieniądze i narkotyki lub alkohol

co do tego co pozostawili po sobie, cóż takiego? ile jest ludzi, którzy mają lepszy głos od Huston lub tańczą lepiej niż Jackson

Jackson to był wrak człowieka zarówno fizycznie jak i psychicznie, z tego co mówili w wiadomościach to Huston też
- 13 lat temu
jerzy_pozoga - A jakie są twoje postacie godne uwagi ? Podaj przykłady godne uwagi. Chciałbym ciebie zrozumieć.
-jkp
- 13 lat temu
Hermenegilda - Bilberry jak wielu osobom pomogłeś Ty lub Twoi znajomi?
Żadnej?
Może i np.Jackson był jak piszesz "wrak czlowieka", ale tylko jedna jego piosenka zarobiła ponad 65 milionów $ (kwota trudna do wyobrażenia).
Całość została przekazana na pomoc najbiedniejszym.
Takich przykładów można wyliczać bez końca.
> ile jest ludzi, którzy mają lepszy głos od Huston lub tańczą lepiej niż Jackson
Znasz kogoś lepszego?
- 13 lat temu
jerzy_pozoga - Witam Hermenegilda- Bilberry w wypowiedzi jest bardzo niesprawiedliwy i nietaktowny. W usprawiedliwieniu powinien podać przykłady godne uwagi wg. niego !
Ja "jkp" ROMANTIC, potrafię ocenić perły naszego wieku, tego wieku! -jkp
bird - Większe wrażenie robi na mnie dar osoby niemajętnej aniżeli tej, która daje z nadwyżki. A największe obecność w potrzebie, umiejętność słuchania, sprawiedliwe traktowanie, itp.

PS. A kto w te mrozy wywiesił ziarno lub kulę tłuszczową dla ptaków? ;) Do tego nie potrzeba 65 milionów $.
Bilberry - wy wychodzicie z założenia, że o zmarłym nie należy mówić źle, ale taka jest prawda, to gwiazdy z poprzedniej epoki, ja wcale nie mówiłem, że one nic nie zrobiły, przyznałem przecież, że to były gwiazdy w latach 80 i 90, ale to co te gwiazdy pokazały przez ostatnie lata nie było wcale budujące

Jacksona osobiście uważam za wybitnego tancerza i trochę gorszego piosenkarza, jego układy taneczne zmieniły koncerty i teraz wszyscy się na nim wzorują, ale to wszystko było kiedyś
- 13 lat temu
Hermenegilda - > ale to wszystko było kiedyś

Ratmed - Hermenegildo, po co ten cytat? Zwykła dyskusja przerodziła się w atak na Bilberry. Zupełnie niepotrzebnie. - 13 lat temu
jerzy_pozoga - Witaj bird- ptaszku...ja kupowałem ziarna słonecznika, kaszy jęczmiennej, kruszyłem sucharki dla wróbelków i wiele z tych ptaszków było w pobliżu mego osiedla. A niektóre miały śliczne kolorowe brzuszki i kołnierzyki. dzisiaj śniegiem posypało , niż, temp.-2C'we Wrocławiu.
Fajne filmiki o ptaszkach- dzięki.
Pozdrawiam -jkp
- 13 lat temu
jerzy_pozoga - Witaj Hermenegilda- dzięki, jest NAS więcej. Brawa i PLUS dla ciebie. TAK !. Leonardo da Vinci moim wzorem i wybitni artyści.
Cieszę się dorobkiem ludzi lat poprzednich-
------------------------------------
"Na nich się jeszcze święty ogień żarzy
I miłość ludzka stoi tam na straży"
--------------------------------------
-mobilem, sputnikiem i moim komputerem, piosenkami Withney Houston i innymi... i z WAMI ! Chociaż jest do WAS daleko a jednak TUuuu..tak blisko,na tym ekranie.
-jkp
jerzy_pozoga - Ja ze swej strony, dzisiaj na te "WALENTYNKI"- składam wyrazy wdzięczności wszystkim KOBIETOM i życzę dobrego zdrowia za to że jesteście z nami (Ze mną) mężczyznami i mamy o czym porozmawiać.
--------------------------------
Najmilsza moja!Leć, kędy cię niesie,
Twych piórek zwiewność i krwi młodej tętno.
Leć, kędy życia pieśń wzdyma i gnie się
w rytmów tanecznych melodię namiętną.
fragm. z Tad. Żeleński-Boy

Dziękuję bardzo !
-Jerzy Kazimierz POŻOGA
TopMan - Doklejam sie do pozdrowien i zycze wszystkim, nie tylko zakochanym, szczegolnie milego, cieplego i udanego dnia.
Pozdrawiam,
askawska - Nie tylko zakochanym, tym bardziej, że ponoć Św. Walenty jest też patronem obłąkanych. :)

PS. I chyba więźniów, ale to nie ma nic do rzeczy.
jerzy_pozoga - in Fall in Love...zagubionych ? - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu

Kocham jej muzykę,najbardziej takie utwory jak :

Whitney Houston - I wanna dance with somebody
- Million Dollar Bill
- I will always love you

Śpieszmy się kochać ludzi,bo tak szybko odchodzą !!
S
sjadasz
jerzy_pozoga - Witaj sjadasz- miło mi powitać ciebie w gronie miłośników JEJ śpiewu !

Serdecznie pozdrawiam- jkp

Witaj sjadasz- miło mi powitać CIEBIE w gronie wielbicieli TEJ piosenkarki
----------------------------------------------------------------------
Ostatnio kupiłem jedną z jej CD- nagraniem.
Dwa razy przesłuchałem i jeszcze mam w pamięci JEJ śpiew!
Jej śpiew dotyka mych zmysłów, mojej romantycznej słowiańskiej duszy do której się przyznaję.

(PS.ostatnio kupiłem 2 CD. Jedną z Withney Houston i drugą z Taylor Swift. Co ciekawe, Withney słuchałem z przyjemnością a Taylor NIC ciekawego co miałoby mnie zachwycić, pomimo jej chałasliwej reklamy. Disco, country, dobra zabawa,tylko tyle.)

Pozdrawiam- jkp
jerzy_pozoga
sjadasz - Whitney Houston górą ! Pozdrawiam - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu

Popieram Bilberry!!!!!That's ALL
czupiratynka
jerzy_pozoga - A JA NIE !!!
-Prawdopobnie macie "lodowate dusze"-
NIE pozdrawiam.
- 13 lat temu
Bilberry - dzięki
ja też się popieram :P

a ja na chłodno ocenię bo juz emocje opadły!!! Pan Bóg dał Jej niewierygodnie dużo talentów i wystarczyło tego nie spieprzyć! jej głos to nie jej zasługa, to dar za który, nie potrafiła się odwdzieczyć! Pytanie do milośnikow Whitney( sama do nich należę) kto z jej walecznych wielbicieli tuż przed śmiercią kupił jej płytę? Whitney przed smiercią żyła w niedostatku, pozyczała od ludzi pieniądze na przezycie, jej córka idzie tą samą drogą. Wiec zastanówmy się czy warto obrażać ludzi ktorzy mają prawo i odwagę wyrażań swoją opinię, dla kogś kto sam siebie nie szanował i zrobił ze swojego życia bagno? ja jestem na nią zła poprostu! i mam do tego prawo:)
sorayya
Bilberry - Popieram, nie lubię "fanów", którzy budzą się po śmierci idola. - 13 lat temu
jerzy_pozoga - Oj Bilberry, cosik mi się zdaje iż wiele ciebie łączy ze składem lasu. Ja już znacznie wcześniej zadałem tobie pytanie o twoich idoli z muzyki. Nie odpowiedziałeś ! Szkoda gadać. -jkp - 13 lat temu
jerzy_pozoga - sorayyu- ile miała, tyle wydawała !
Easy come, easy go !
-jkp
- 13 lat temu
Bilberry - @jerzy_pozoga:
Już wcześniej podałem przykład queenu, którego zawsze byłem fanem, Freddy też sam sobie zgotował co go spotkało, jadnak gwiazdą był do końca, podczas gdy ta skończyła się wieki przed śmiercią.
Jednak to co mnie najbardziej drażniło to to, że po śmierci Freddiego nagle wszyscy zaczęli go lubić, wszyscy i wszędzie go słuchali, tacy "fani".
- 13 lat temu
Bilberry - Bardzo lubię piękne głosy, od klasycznych (opera) po współczesne, szczególnie czarną muzykę. Ale ta była głos akurat miała przeciętny, za to była ładna. O wiele lepiej śpiewają murzynki, które może nie są takie ładne (bo do śpiewu trzeba mieć troszkę więcej ciała), ale za to jakie głosy. - 13 lat temu
jerzy_pozoga - Ano Bilberry, różnimy w ocenie. Nie lubię słuchać pieśni w wykonaniu czarnej grupy slangowej ponieważ ich English jest typu SLANG regionalny (tortura dla uszu). Popieram grupy o zrozumiałym, komunikatywnym języku. Ale Pani Ella Fitzgerald jest GREAT !-jkp - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu