ZALOGUJ SIĘ

Powtórki czy mozna je unowoczesnić, podzielić na male etapy?

13 lat temuostatnia aktywność: 9 lat temu
Miałabym takie pytanie związane z powtórkami.
Czy nie można było bardziej tego uszczegółowić na lekcje.
Jestem początkująca i chciałabym powtarzać materiał małymi etapami a nie od razu wszystko a i to co jeszcze nie umie? np. powtórka z poszczególnych lekcji.
mileennaa
efogt - Do powtarzania słówek z każdej lekcji, odrębnie, służy narzędzie "Szybkie powtórki". W każdej lekcji pod słówkami i zwrotami które dodajesz do powtórek taka funkcja jest. Sprawdź. Pozdrawiam. - 13 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Z tego co zauważyłam (a też jestem początkująca w e-tutor)to nie ma powtórek podzielonych na lekcje. Pod oknem powtórek zawsze masz podpowiedzi jakich lekcji dotyczy dana powtórka i mi na przykład to bardzo ułatwia. wiem że możesz się zniechęcić jak ci się nazbiera ponad tysiąc powtórek... a do tego z każdych kolejnych lekcji dochodzą następne. Postaraj się je robić stopniowo i systematycznie i życzę powodzenia :)
dorotapaczek1

Witaj :) dziękuję Ci za odpowiedź! Wczoraj jednak zauważyłam, że w zakładce Moje teksty można dodać zagadnienia z zakładki Słówka a te już są podzielone na małe partie ;)
mileennaa
radmar2 - Akurat ja np. nie lubię dodawać wielu słów z jednej grupy tematycznej naraz. Spowodowane to jest faktem, że są to często podobne słowa i często mi się one później mylą podczas powtórek. Dlatego staram się je urozmaicać i dodawać słowa z różnych grup tematycznych. - 13 lat temu