ZALOGUJ SIĘ

jak mierzyć ilość realnie nauczonych słówek w czasie?

3 lata temuostatnia aktywność: 3 lata temu
W jaki sposób, mogę zmierzyć progress nauczonych słówek/zdań w czasie?
Uczę się na platformie, przechodzę poszczególne lekcje, mam ileś słówke do powtórek, ale jak to się przekłada na realny progres w nauce?
Czy są jakieś statystyki, które są w stanie pokazać mi gdzie i kiedy i ile się nauczyłem?
Marakuk

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Hamburger w prawym górnym rogu przeglądarki i tam "Twoje postępy". Są tam bardzo szczegółowe statystyki.
M
myporcupine
Marakuk - tylko nadal nie wiem jaki mam realny progress wiedzy w angielskim, chyba że czegoś nie widzę? Możesz dokładnie określić co i jak? - 3 lata temu

Zrób sobie test:
http://testyourvocab.com/
Mierzy on mniej więcej zakres poznanych słów bez zwrotów, czasowników frazowych, kolokacji, zwrotów...
piotr.grela
3 lata temuzmieniany: 3 lata temu
budyn1211 - Moja koleżanka wczoraj 2 razy rozwiązała test na tej stronie, na początku znajomość ponad 9000 słów, przy drugim podejściu ponad 7000. Zawsze ciekawi mnie na ile te testy potrafią dobrze oszacować. - 3 lata temu
piotr.grela - Dałem ten test znajomemu starszemu Brytyjczykowi, bardzo oczytany człowiek wyszło mu ponad 34.000 na 80 lat nauki języka.

9000 to już jest zaawansowany student angielskiego.
Ja mam po 9 latach nauki z Etutorem 27.000 ale już mi ta liczba nie rośnie, nawet jakby mi lekko spadała, starzeję się.

Mój znajomy mieszka w UK od ponad 25 lat i jego znajomosc jest na poziomie 17.000.
Ale nie uczy się z Etutora, nie ogląda YouTube'a, filmów seriali, nie słucha radia, podcastów...
Dużo czyta i korzysta ze starego lichego słownika PWN Oxford.

Tych słówek napewno znamy więcej, bo wiele słów ma więcej niż jedno znaczenie, slang, czasowniki frazowe, kolokacje...
- 3 lata temu zmieniany: 3 lata temu