ZALOGUJ SIĘ

Pomysł na ulepszenie aplikacji! ;)

3 lata temuostatnia aktywność: 3 lata temu
Może jakieś tematyczne czaty ? Albo po prostu czaty z losowymi osobami ? 😀
K
klucha99

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Dziękujemy za sugestię — weźmiemy ją pod uwagę przy planowaniu zmian na platformie.
adrianna.wu
Pracownik eTutor

mozliwsc słuchania odbywało sie tez w wolniekszym tempie. Duze ulatwienie i wsluchanie sie oraz latwiej cwiczyc poprawną wymowe
L
lilli2
adrianna.wu - Staraliśmy się w kursie umieszczać nagrania jak najbliższe naturalnemu użyciu języka, dlatego niektóre z nich mogą wydawać się dość szybkie. Eksperymentowaliśmy również z ich komputerowym zwalnianiem, tak samo, jak z wolniejszym czytaniem. Problem polega tutaj na tym, że takie praktyki czasami zniekształcają prawidłową wymowę.
Mimo to weźmiemy pod uwagę przesłaną sugestię w przypadku planowania jakichkolwiek zmian w tym zakresie.
- 3 lata temu
piotr.grela - Wymowa na Etutorze nie jest za szybka, bardzo pomaga w zrozumieniu wymowy, nauka IPA, Międzynarodowego Alfabetu Fonetycznego oraz np. co to jest Schwa, słabe i mocne formy... - 3 lata temu
Majon115 - Witam
Wg mnie nie chodzi tu o za szybką wymowę, ludzie mówią różnie lecz o często nie wyraźną wymowę. Można przecież nagrać 2 wersje do wyboru. Normalną - szybką i wyraźną powolną do wyboru?
Dziękuję.
- 3 lata temu
piotr.grela - Ale ludzie mówią "niewyraźnie" właśnie poprzez dźwięk Schwa, słabe i mocne formy i inne ciekawe procesy fonologiczne.
Wraz z ilością nauki (osłuchania językiem angielskim głównie poprzez seriale np. BBC iPlayer, Britbox) wszystko stało się jasne.
Jak przyjechałem do UK, to wydawało mi się, że wszyscy do mnie bełkoczą w stylu: "werethereoverthere".
Pamiętam, że bardzo mnie bolały na początku uszy od natłoku tych obcych dźwięków.
- 3 lata temu zmieniany: 3 lata temu
iczechowska - Ja także jestem za tym i zgadzam się z lilli2, by wypowiedzi można było odsłuchiwać w wolniejszym tempie. - 3 lata temu zmieniany: 3 lata temu