ZALOGUJ SIĘ

Słuchanie muzyki w radiu to także sposób na naukę !

zmodyfikowany: 3 lata temuostatnia aktywność: 3 lata temu
Słuchanie angielskiej muzyki https://radioonlineluisteren.nl/
pomoże Ci poprawić wiele umiejętności, takich jak umiejętność słuchania, umiejętność pisania i umiejętność mówienia, czasami pomaga nam również zrelaksować się po męczącym dniu, powinieneś spróbować od razu.
M
Maskder
piotr.grela - 100% racji. Nie da się nauczyć języka bez jego słuchania. Kiedy przyjechałem do UK od pierwszego dnia słuchałem radia, wtedy może rozumiałem z 20% tego co mówili ale z każdym rokiem! było coraz lepiej.

Do zrozumienia tego o czym ktoś mówi trzeba mieć zasób słów i zwrotów np. z Etutora.

Mam znajomego, mieszka w UK od ponad 20 lat, dużo czyta po angielsku ale nic nie ogląda, nie slucha bo mówi, że nie rozumie i jego mowa po angielsku też jest upośledzona.
- 3 lata temu zmieniany: 3 lata temu
Gość - Piotr, ale jest on w stanie poradzić sobie w sprawach urzędowych, np. rozumie list z banku? - 3 lata temu
piotr.grela - To jest ciekawe bo czyta on grube książki, głównie fiction ale ma on problemy ze zrozumieniem prostego urzędowego listu. To co chce to powie jak robot, ma jednak problem ze zrozumieniem ze słuchu naitivow.

Wielokrotnie mu mówię, że nie powinien się koncentrować jak słówko jest pisane ale jak się je wymawia.

Aby nasza "zupa językowa" była smaczna potrzeba jest wszystkich składników: słówka, zwroty, wymowa, gramatyka, słuchanie, mówienie, czytanie i pisanie.

Gdyby nie Etutor i tysiące godzin powtórek, nie byłoby efektów.
- 3 lata temu zmieniany: 3 lata temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.