ZALOGUJ SIĘ

Reputacja/Ranga zmienia się we wszystkich archiwalnych wątkach

13 lat temu
Zauważyłem że Reputacja/Ranga zmienia się we wszystkich archiwalnych wątkach. Czy tak powinno być? Czy nie powinna pozostać na czas w jakim była podczas wpisu? W miarę zdobywania wiedzy i doświadczenia zmienia się "jakość" odpowiedzi
jsepiol

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Jak sprawdziłem moje pierwsze odpowiedzi to nie były ona najtrafniejsze a teraz widzę przy nich moje teraźniejsze dane. Trochę łyso.
jsepiol

Wydaje mi się, że obecny system jest w porządku.
Zwróć uwagę, że raczej jest sprawą niemożliwą by po 300 godzinach nauki (a raczej czasie spędzonym w serwisie przez 6 miesięcy) zdobyć wiedzę z więcej niż jednego poziomu.

Przez ten okres można spokojnie z A1 na A2 awansować, natomiast z B2 na C1 już nie. pamiętaj, że ranking odzwierciedla tylko i wyłącznie czas spędzony w serwisie. By zostać "guru" wystarczy tu spędzać niespełna 2 godziny dziennie przez pół roku (potem trzeba tylko utrzymać tą pozycję).

Można być więc "guru" będąc na poziomie A1.

Reputacja odzwierciedla poziom wiedzy w (odrobinę) lepszy sposób niż ranking (który de facto jej w ogóle nie odzwierciedla) ale NIE jest wyznacznikiem czyjejś wiedzy.
Jest tylko przybliżeniem aktywności danego użytkownikach w pytaniach/ problemach innych użytkowników.

Pozdro!
quantum137
13 lat temuzmieniany: 13 lat temu