Ewa_G1967 |
quantum137 |
Ewa_G1967 - Rafał jesli możesz podzielić się informacjami na temat gramatyk na poziomie A2-B1, ale będę też wdzięczna i myślę że nie tylko ja za A1-A2. Sporo tu teraz nowych twarzy i coraz częściej są to ludzie po "40" więc na pewno im się przyda.
Dziękuję za odzew i pozdrawiam!!! - 13 lat temu |
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
jerzy_pozoga |
jerzy_pozoga - Witam zainteresowanych-
Przeglądałem http://www.beatapawlikowska.com Jest tam wiele ciekawych stron do poczytania. A gramatyka na eTutor.pl jest bliska memu sercu. Również dobra dla początkujących, łatwa, przystępna. Polecam, pozdrawiam -jkp - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
Ewa_G1967 - Jerzy dziękuję za Toja opinię ale zobacz co znalazłam na moim ulubionym portalu do nauki:
http://www.isel.edu.pl/blog/wpis.php?nw=181 Właśnie jest tam recenzja do wyżej wymienionej przez Ciebie książki. Nie wiem czy Pani Pawlikowska jest kompetentną osoba do nauki języka. Pozycja jest jednak warta uwagi. Pozdrawiam ciepło!!! - 13 lat temu |
|
jerzy_pozoga - Witaj Ewuniu- jestem ZA
Moja nauczycielka jak mnie chwali to pisze "Tak Trzymać" ! I ja również pozdrawiam cieplutko. A dopiero co napisałem e-maila do [...]@beatapawlikowska.com z podziękowaniem za wspaniałą pracę jaką jest jej książka ułatwiająca nam nauki.W tej książce podobają mi się zdania powszechnie stosowane. Ale również zakuwam co bym nie zapomniał ! Pozdrawiam -jkp - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
jerzy_pozoga - Witam Ewa-
Blondynkę kupiłem niedawno, Gr. Języka Ang.-Buchmann (za 5 zl,dobra mała),na co dzień mam CAMBRIDGE R.Murphy, Ks. czerwona+ niebieska +CD, Ks. CAMBRIDGE Empiku Face2Face +CD, WEBSTER's encyklopedia, OXFORD Wordpower -Słownik z indeksem polsko-ang. i inne. -jkp - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
ciasteczka - Witam!Czytałam,że Murphy jest rzeczywiście dobry,ale on jest cały po angielsku.Czy znacie może dobrą książkę po polsku na poziomie A1?
-
13 lat temu
|
|
joke1 - Essential Grammar in Use jest pisany prostym językiem i jest to książka naprawdę do zrozumienia , zresztą nie idź na łatwizne i nie kupuj książki po polsku.
Jak coś pisz na Priv. - 13 lat temu |
|
dania57 - Langenscheidt wydał pozycję Język angielski Korepetycje domowe. Układ jest podobny. po lewej stronie jest zagadnienie gramatyczne a po drugiej ćwiczenia. Opis jest w języku polskim. W jednej książce są 3 poziomy.
-
13 lat temu
|
|
ciasteczka - Joke1-Nie idę na łatwiznę.Mam podręczniki po ang.,ale nie wszystko zawsze rozumiem i dlatego chciałabym w razie wątpliwości sprawdzić czy dobrze zrozumiałam. W końcu na poziomie A1 mogę popełnić błąd w rozumieniu gramatyki wyłożonej po ang. Nie lubię iść na łatwiznę.Staram się oprócz przerabiania lekcji na poziomie A1,korzystać z materiałów z wyższego poziomu.
-
13 lat temu
|
|
joke1 - Też miałem obawy czy zrozumiem wszystko z tej książki , ale jak na razie nie sprawia mi trudności.
Zresztą jak chcesz mogę Ci zrobić jakiś skan przykładowych stron z książki i Ci wysłać , i zobaczysz czy zrozumiesz. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
dania57 - joke1 ma rację. W książkach Murphy'go gramatyka jest naprawdę przedstawiona w zrozumiały sposób. Co nie zrozumiesz z opisu to na pewno zrozumiesz z zamieszczonych obrazków.
-
13 lat temu
|
|
ciasteczka - Okej,muszę przejść się do księgarni i sprawdzić.Wnerwia mnie po prostu,że nie widzę u siebie postępów takich jakich bym chciała.Staram się słuchać rad osób,które przeszły przez ten etap,na którym obecnie jestem. Cenię Ich rady i doświadczenie. Super,że tak wszyscy pomagają sobie na wzajem i to bezinteresownie,a także motywują do dalszej pracy.
-
13 lat temu
|
|
ciasteczka - Kupiłam Murphiego.Jutro zaczynam zabawę!Dziś mam 309 powtórek więc nie dam rady.
-
13 lat temu
|
|
slawek4 |
Ewa_G1967 - Nie znam tej książki ale słyszałam niezbyt pochlebne recenzje na jej temat i tego się trzymam. Pan Jacek Tomaszczyk swego czasu napisał bardzo dobrą recenzję na temat tej książki. Zainteresowanych odsyłam na stronę : www.isel.edu.pl
- 13 lat temu |
|
slawek4 - Ja kupiłem z ciekawości. Zdziwiło mnie, to że znajomi mieszkający a Angli zachwycają się tą książką. Zauważyłem, że tam nie dbają o poprawność gramatyczną i mówią byle jak, by tylko się porozumieć.
-
13 lat temu
|
|
jerzy_pozoga - Witam sławek4- każda uwaga jest dla mnie cenna !
Przyjmuję do wiadomości i sprawdzę TO wg. innych znanych dostępnych źródeł. Dziękuję. -jkp - 13 lat temu |
|
Ewa_G1967 - Jerzy podawałam ten link:
http://www.isel.edu.pl/blog/wpis.php?nw=181 To wiarygodne źródło!!! - 13 lat temu |
|
jerzy_pozoga - Dzięki Ewuniu- do spr. ww. uwag posiadam również cenną książkę Michaela SWAN-a, OXFORD, Practical English Usage. Inne to są tzw. encyklopedie WEBSTER's.My się uczymy-wszystko dla nas jest ważne.
Pozdrawiam -jkp - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
Szukaj takich z zestawem cwiczen i odpowiedziami.
http://www.google.com/search?q=raymond+murphy&hl=pl&client=firefox-a&hs=dL4&rls=org.mozilla:pl:official&prmd=imvnsbo&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=QwExT6_2JcLJhAec0a2ZBQ&sqi=2&ved=0CDEQsAQ&biw=1280&bih=630
- 13 lat temu
Pozdrawiam,
- 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
Pozdrawiam.
- 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu