Cliff Richard and The Shadows- uczyłem się wymowy angielskich zwrotów.
4 lata temuostatnia aktywność: 4 lata temu
Zakupiłem DVD z "Cliff and The Shadows", wspaniała muzyka, słuchałem ponad dwie godziny, uczyłem się powtarzać usłyszane zdania, wyrazy. Słyszałem wymawiane literki "R", jestem pod wrażeniem, pełen zachwytu i pochwały dla tego zespołu, który juz zakończył występy po 50-ciu latach pracy na scenie. Ja, aktywny student , tu na "forum", mam pytanie - jaki jest "ten angielski, jaka odmiana"? Moje zapytanie kieruję do zaawansowanych i osłuchanych w mowie angielskiej. I jak bardzo z waszej strony ten angielski ,zasłyszany z DVD jest warty do nauki? Wasze odpowiedzi będą dla mnie wartościową wskazówką. Serdecznie pozdrawiam..................ps. You.tube nie posiadam.
Zakupiłem DVD z "Cliff and The Shadows", wspaniała muzyka, słuchałem ponad dwie godziny, uczyłem się powtarzać usłyszane zdania, wyrazy. Słyszałem wymawiane literki "R", jestem pod wrażeniem, pełen zachwytu i pochwały dla tego zespołu, który juz zakończył występy po 50-ciu latach pracy na scenie. Ja, aktywny student , tu na "forum", mam pytanie - jaki jest "ten angielski, jaka odmiana"? Moje zapytanie kieruję do zaawansowanych i osłuchanych w mowie angielskiej. I jak bardzo z waszej strony ten angielski ,zasłyszany z DVD jest warty do nauki? Wasze odpowiedzi będą dla mnie wartościową wskazówką. Serdecznie pozdrawiam..................ps. You.tube nie posiadam.
Rodzaj akcentu, moim zdaniem, zależy od wieku ludzie starsi mówią akcentem RP, BBC lub Cockney.
Ludzie w średnim wieku akcentem pomiędzy modern RP a Estuary English.
a ludzie najmłodsi już MLE - pogardliwie zwanego Jaffaican.
Sir Cliff Richard mówi przepięknym angielskim, nie za bardzo pasowałby ten akcent do mojej osobowości.
Ale ten akcent jest wyraźny i zrozumiały dla każdego.
Na akcent MLE jestem za stary.
"Yes blud"
"He’s safe blud, let him kotch”
“This tune is bare sick”
“She’s well peng!”
“Check out mans creps”
A co do YouTube'a lepszy od jakiejkolwiek telewizji... - 4 lata temu zmieniany: 4 lata temu
...........................................
Hi, napisałeś "Ale ten akcent jest wyraźny i zrozumiały dla każdego." I to dla mnie wsparcie. Dzięki. - 4 lata temu
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.