L | Lizak |
A | agazerka |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
quantum137 |
agazerka - Zapewniam, że każde zgłoszenie jest traktowane poważnie, a poprawki są nanoszone w miarę możliwości jak szybko się da.
-
14 lat temu
|
+1 |
agazerka - Co do wymowy, to BrE jest preferowany w eTutorze, jako nam bliższy (Stary kontynent górą :)) Natomiast ensign jest stopniem w marynarce US. Stąd może AmE.
-
14 lat temu
zmieniany: 14 lat temu
|
+1 |
agazerka - Natomiast, na pewno pokażę ten temat komu trzeba. Konstruktywne uwagi są naprawdę mile widziane. Kolejny plusik ode mnie :)
-
14 lat temu
|
+1 |
quantum137 - ok, jakoś ciężko mi strawić tą końcówkę ale co tam, dzięki za odp agazerka!
PS. no to dzisiaj się chyba zaplusikujemy na amen ;) - 14 lat temu zmieniany: 14 lat temu |
|
A | agazerka |
quantum137 - ok dzięki agazerka, słowniki też czasem mieszaja bo ja tu nie widzę czasownika ;)
to designate as by an ensign, ale juz nie będę tego drążył po prostu byłem ciekawy, a na czasownik się natknąłęm przypadkiem, dzienx! PS.jest coś takiego?: to ensign sth? jak nie znajdziesz to spoko, to nic ważnego :) - 14 lat temu zmieniany: 14 lat temu |
|
quantum137 - Odnośnie drugiego znaczenia:
'to distinguish by a mark or ornament' to czy można powiedzieć coś takiego: 'He was ensigned for his bravery.'? - 14 lat temu |
|
agazerka - Zadałam w tej sprawie pytanie na forum zrzeszającym ekspertów w dziedzinie tłumaczeń. Jeśli otrzymam odpowiedź, od razu się nią z Tobą podzielę.
-
14 lat temu
|
+1 |
quantum137 - Dziękuję agazerka:) a czy to tajemnica co to za forum...? Doceniam Twoje starania i powiem Ci, że naprawiłaś dziś trochę rangę e-tutora ;)chyba wiesz o co mi chodzi;)
-
14 lat temu
|
|
agazerka - Nie to nie tajemnica, to forum to proZ.com :) I cieszę się, że mogłam pomóc.
-
14 lat temu
|
+1 |
quantum137 - Dzięki:)Robi się tu coraz ciekawiej, ja tez się cieszę, że moje 3 grosze czasami są coś warte.
PS.to forum to niezla perelka :) - 14 lat temu zmieniany: 14 lat temu |
|
agazerka - Zgodnie z zapowiedzią, chyba innej odpoiwiedzi już nie dostanę. Publikuję otrzymaną: Yes, we can say [to ensign sth]. We can use it in many situations - please look: http://tinyurl.com/335e75g
-
14 lat temu
|
+1 |