ZALOGUJ SIĘ

Czy słuch może nam płatać figla. Co slyszycie Laurel czy Yanny

zmodyfikowany: 4 lata temuostatnia aktywność: 4 lata temu
Posłuchajcie tego i powiedźcie do słyszycie, Laurel czy Yanny?
Większość ludzi słyszy Laurel ale część Yanny?
https://youtu.be/7X_WvGAhMlQ
piotr.grela
ang-nsw - Słyszę 'Laurel', a żona słyszy 'Yanny'. - 4 lata temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Piotrze, ale o co w tym chodzi? Ja cały czas słyszę jedno słowo: "Yanny". Natomiast ciekawostka.... włącz napisy! ;) I dalej nie wiem o co chodzi...
N
netis7
piotr.grela - Moja córka słyszy Yanny a ja Laurel :-) Czy z wiekiem zmienia się nasz słuch, że słyszymy dźwięki z inną częstotliwością a może to nie zależy od wieku. Po Laurel jakby coś w otoczeniu się wyłaniało... - 4 lata temu zmieniany: 4 lata temu
piotr.grela - Ang-nsw - super, sprawa wyjaśniona. - 4 lata temu zmieniany: 4 lata temu

Yanny zgodze sie z tym że to zależy od wieku nie znam ale pewnie mam tyle lat ile ma ta córka
NataliaP2010
ang-nsw - Żona (74) słyszy 'Yanny', Ja (75) słyszę 'Laurel' - to żadna różnica wieku. - 4 lata temu
piotr.grela - Natalia - ona ma 23.
Gdzieś kiedyś czytałem, że młodzież w pewnym gimnazjum robili sobie żarty z nauczycieli, puszczali jakieś dźwięki, które tylko oni słyszeli a nauczyciel już nie.

ang-nsw - gratuluję i wieku i ochoty do nauki angielskiego.
Chodziłem kiedyś do Collegu z taką Panią z Hollandii, też była w podobnym wieku i była najlepszą uczennicą.
- 4 lata temu zmieniany: 4 lata temu
ang-nsw - @piotr.grela - dzięki! - 4 lata temu
budyn1211 - To możliwe myśleliśmy z kolegami kiedyś żeby puszczać dźwięki powyżej 18000 herców, ludzie powyżej 20 lat słyszą już na ogół mniej. Fajny sposób na podpowiadanie na sprawdzianach, jak by system dźwiękowy dobrze opracować. - 4 lata temu