ipon |
jerzy_pozoga |
jerzy_pozoga - Nie słyszałem "GWARY" TU na eTUTORZE.
eTUTOR.pl b.dobry do nauki English ale NIE GWARY -jkp - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+2 |
jerzy_pozoga - Dla IPON- moja porada. Poszukaj w okolicy taniej szkoly wieczorowej dla cudzoziemców przy ośrodkach kultury dzielnicowej. Ja do takiej uczęszczałem w czasie od 8pm do 12 pm.-, tam znajdziesz wiele użytecznej pomocy.(zobacz tablicę ogłoszeń przy kościele parafialnym,najlepiej polskim). pa-jkp
---ipon---ZOSTAŃ z NAMI----------------ZOSTAŃ z NAMI---------------------- - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+3 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
E | Elwirka777 |
jerzy_pozoga - Witam Elwirka777-popieram, masz plusa.
Ja się przyznam iż w towarzystwie japończyków uczyłem się i znam wiele zwrotów. W towarzystwie arabskim również uczyłem się i potrafię na poziomie podstawowym (ponad 1000 zwrotów)swobodnie porozumiewać się. A znana piosenkarka PETULA CLARK to śpiewa w kilku językach! -jkp - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+1 |
ipon - Elwirko w Yorkshire i najgorsze jest to,ze w obecnej pracy 90% zalogi mowi angielskim Yorkshire koszmar ja mowie tak jak mnie uczy tutor to oni nie wszystko rozumieja a najgorsze jest to,ze poprawiaja .Lapie slowa w zdaniu i calosc sobie skladam do tzw kupy ale szczerze przyznam,ze jest ciezko
-
13 lat temu
|
+1 |
Elwirka777 - Wiem jak to jest w Yorkshire, także nie dziwię się, że masz problemy. Gdy ja tam pracowałam również zarzucano polskim pracownikom, że nie znają języka. Prawdą jest, że część nie znała bardzo dobrze ale Ci co znali też mieli ogromne problemy z dogadaniem się, przynajmniej na początku..
- 13 lat temu |
|
Elwirka777 - Ipon - doskonale Cię rozumiem i wiem, że jest ciężko ale nie dawaj się, wiem, że dasz radę. Znasz już trochę język i jak trzeba to się dogadasz, prawda?
A jeśli chodzi o gwarę to kontakt z językiem i optymistyczna postawa działają cuda- przekonasz się jak spróbujesz :))) Pozdrawiam i trzymam kciuki :) - 13 lat temu |
|
slawek4 |
TLK |
P | phantasm2001 |
Bilberry |