A | aszucha100 |
E | energumen |
aszucha100 - Osobiście staram się pisać wszystkie wypracowania, Problem mam z mówieniem, bo nie podłączyłam jeszcze sprzętu do nagrywania. Ze wszystkich wypracowań z A1 mam sprawdzone tylko 2. Podoba mi się, że z czasem coraz więcej słówek użytych w wypracowaniu mam z głowy a nie ze słownika. Wypracowania są sprawdzane przy wykupieniu pakietu Premium.
-
13 lat temu
|
+1 |
niuniunia - Ja przyznam się że też tego nie lubię... I również z tego względu że nikt nie sprawdza tego co piszę czy jak mówię.. Pozdrawiam wszystkich użytkowników :)
- 13 lat temu |
+2 |
DAD - NO właśnie... no i gdzie wtedy motywacja? :)
Człowiek pisze, zalicza lekcje a i tak nie wie czy dobrze to zrobił. No chyba że akurat jakas dobra duszyczka sprawdzi... (nie mówie o Premium) - 13 lat temu |
+1 |
Ewa-Sally - No właśnie, ja czasem występuję w charakterze takiej dobrej duszyczki, jeśli nie mam wątpliwości jak poprawić. A moich tekstów nikt nie sprawdza... Jeden tylko był sprawdzony...
Speaking pomijam, chociaż wiem, że źle robię. Zasadniczo jestem w połowie A1, ale głównie uczę się słówek i robię powtórki. Także obrazki, krzyżówki, dyktowanie itp. Za to pytania do piosenek mam przerobione z całego A1 i kawałka A2 ;) - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+1 |
esterka - Nie mogłam się oprzeć, żeby napisać tu komentarz, bo baaardzo nie cierpię speaking !!! i writing ! Na razie mam jeszcze Premium, więc mnie sprawdzają. Przed Premium też nie lubiłam tych ćwiczeń, ale chciałoby się czegoś nauczyć, i trudno, trzeba się pomęczyć.
-
13 lat temu
|
+1 |
renatabaczek - zgadzam się ze wszyskimi! Nie lubię ani speaking ani writing! Czasami jakaś dobra dusza sprawdzi moje "wypracowania"- nawet nie jest tak źle. Myślę jednak, że bez względu na powód nauki nie powinno się pomijać tych ćwiczeń. Wiem, że porównanie swojej wymowy z wymową lektora może być przykre, ale tylko ćwiczenie czyni mistrza.
-
13 lat temu
|
+1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
granat |
Wampirka - Ja rzadko kiedy robię lekcje, więc mój poziom w nich jest w lesie, ale kończę listy z A2. Już mi zostało tylko kilka nudnych tematów... a idę z materiałem powoli, już chyba rok kibluję na tym poziomie...
I też już oglądam seriale po angielsku :oD (i przeczytałam 1 grubą książkę) - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
absolwentka |
granat - Super :D Te czasowniki szybko wchodzą w głowę jak się ich często używa, tak więc...pisz pisz pisz! :)
-
13 lat temu
|
|
absolwentka - Sporo pamiętam z zamierzchłych czasów, dzięki za radę;)
Raczej "kuleje: z ich wymową;) Pozdrawiam! - 13 lat temu |
|
renatabaczek - Cześć Absolwentko!Też miałam ten sam problem. Czasowniki wrzuciłam do powtórek ( na początku było fatalnie, później zaczęłam ogarniać), wybieram też do powtórek zdania z czasownikami nieregularnymi. Powoli widzę postępy. Powodzenia!
-
13 lat temu
|
|
absolwentka - Ja też już zauważam, chociaż nadal nie nauczyłam się wszystkich, których chciałam. Dałam sobie czas. Każdego dnia po trochu;) Pozdrawiam!
-
13 lat temu
|
|
absolwentka - Ja w takich chwilach, tym bardziej żałuje, że przerwałam naukę. Miałam te czasowniki w jednym palcu, a teraz... Od nowa!
-
13 lat temu
|
|
- 13 lat temu
Ja też ciągle wracam do poprzednich lekcji i analizuje, też mi się dłuży, ale z drugiej strony chcę więcej;) - 13 lat temu