ZALOGUJ SIĘ

Słownik Diki w postaci wtyczki do Firefox

13 lat temu
Hej,
Fajnym pomysłem było by zrobienie wtyczki do Firefoxa, która pozwala by na dowolnej stronie kliknąć interesujące nas słowo a następnie w nowym oknie otwierało by się tłumaczenie z Diki. Działanie było by identyczne jak na eTutorze.
Czy jest to wykonalne?
czarkson
efogt - Ja mam tak zrobione. Klikam na stronie na słowo dwa razy, słowo się zaświeca na niebiesko wtedy prawą stroną myszki klikam i wybieram: tłumacz za pomocą słownika DIKI. Otwiera mi się wtedy DIKI z zaznaczonym słowem do przetłumaczenia. Kiedyś sobie to zrobiłam ale nie pamiętam jak to było... - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
czarkson - daj znać jak Ci się przypomni :)
u mnie tak jest tylko na stronach eTotora a chciałbym tak móc robić np. na anglojęzycznych serwisach informacyjnych.
- 13 lat temu
efogt - Dobrze postaram się , może mi się uda:) - 13 lat temu
efogt - https://www.diki.pl/o-slowniku/zainstaluj-slownik/ - jest tam cała instrukcja dodawani słownika do przeglądarki Firefox i cała reszta troszkę niżej:)Nazywa się to skryptozakładka. Uzupełniłam sobie to. Teraz nie muszę klikać już prawą stroną myszki ale klikam dwa razy na słowo na jakiejkolwiek stronie anglojęzycznej i pokazuje się tłumaczenie DIKI.
Pozdrawiam.
P.S. Daj znać czy Ci się powiodło:)
- 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
efogt - Jeszcze dodam, że za każdym razem kiedy chcesz korzystać z tego musisz to każdorazowo uruchamiać. Czyli klikać na Diki.pl z ikoną przerywanego kwadratu na pasku zakładek. Inaczej nie będzie tłumaczyć. - 13 lat temu
czarkson - wow! wszystko działa tak jak chciałem! ślicznie dziękuję za pomoc :) - 13 lat temu
efogt - Super! Pozdrawiam serdecznie:) - 13 lat temu
Bilberry - dzięki efogt, ja też sobie dodałem - 13 lat temu
efogt - Proszę bardzo Bill:) - 13 lat temu
kames - Przydatne ustrojstwo. Metoda instalacji w Chromie dosyć specyficzna ale wszystko działa:) - 13 lat temu
absolwentka - Też chciałam dodać, ale zauważyłam, że już mam;) Nie wiem skąd... może samo;) - 13 lat temu
efogt - Absolwentka, udana jesteś wiesz:) Pozdrawiam:) - 13 lat temu
absolwentka - I know;)
Pozdrawiam również;)
- 13 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.