ZALOGUJ SIĘ

prosze o pomoc w jenym cwiczeniu

13 lat temu
www.etutor.pl/lekcje/14/759/

Writing -you can take bus number 456
jest tam polecenie wyobraz sobie ze jestes pracownikiem cetrum informacji turystycznej zapisz wkazowki jak dojechac do ratusza z dworca kolejowego sa 2 mozliwosci dotarcia tam mozna jechac tramwajem numerr 22 lub 15 mozna tez jechac autobusem numerem 456 numer kontaktowy do ratusza 555-city-444 umiesc te dane kontaktowe w swoim miescie to jest tekst na oficjalna strone internetowa wiec musi byc profesjonalny. napisz co naj niej 20-50 slow
Usefulvocabulary:in order to get to the city hall you must/ have to/may take,tram number....will/can take you to,you can get there by....
if you need help/assistance /information ,call
the city hall's number /emil address is...
you can contact the city hall by.....

prosze o pomoc w tym cwiczeniu jak zaczac? pozdr Gosia
ggosia84
efogt - Zerknij na moją pracę, jest już poprawiona przez Dania57, więc błędy zostały wyeliminowane. Nie mówię że masz przepisywać moja pracę ale przynajmniej zerknij jak można to napisać. Otwórz ten link: https://www.etutor.pl/pytania-jezykowe/pytanie/107075-Writing_-_You_can_take_bus_number_456.html
Pozdrawiam.
- 13 lat temu
ggosia84 - dzieki za link i za odp - 13 lat temu
efogt - Nie ma problemu, może coś pomoże. - 13 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 1

zacznij po prostu: "In order to get to the city hall you.... " i opisz np jakim autobusem można dojechać (... may take bus 345). W drugim zdaniu możesz napisać jak dojechać tramwajem itd

nie martw się, zadanie nie jest tak trudne jak się wydaje :)
anbar
ggosia84 - Ok dzieki za odp moze dla Ciebie nie juest trudne ale ja mam jeszzce z takimi cwiczeniami problem ale dzieki jeszcze raz - 13 lat temu
anbar - ja też mam problemy z pisaniem i dlatego staram się "nie utrudniać sobie życia" i pisać raczej proste zdania. Umiejętność pisania pięknych złożonych zdań przyjdzie z czasem - czego Tobie i sobie życzę :)))) - 13 lat temu
ggosia84 - thank you very much - 13 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.