ZALOGUJ SIĘ

czy sa testy dla czwartoklasistów

13 lat temu
M
michalgorczynk
efogt - Nie wiem jak to widzą inni ale ten kurs jest chyba dla nieco starszych osób i nie znajdziesz tu takich prostych tekstów do nauki dla siebie... - 13 lat temu
Elwirka777 - A robiłeś test diagnozujący? Wejdź w zakładkę "Pomoc" dalej "Kursy i nauka" i "test kwalifikacyjny". Określisz swój poziom i będziesz wiedział z jakiego zakresu zagadnienia wybierać.
- 13 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Hejka

Rozumiem, że masz na myśli czwarta klasę podstawówki.
Jeśli uczysz się angielskiego od powiedzmy pierwszej klasy to jest spora szansa, że jesteś na poziomie A2 może B1.

Niestety nie orientuje już się jak to jest z polskimi szkołami także odpowiadam Ci w przybliżeniu ale zdecydowanie znajdziesz materiały na e-tutor, które warte są poświęcenia Twojego czasu.

W razie wątpliwości zawsze możesz się skontaktować mailowo bądź jak sądzę telefonicznie ze szkołą e-tutor.

https://www.etutor.pl/informacje/kontakt/

Pozdrawiam
quantum137
13 lat temuzmieniany: 13 lat temu
efogt - Cześc Rafał:) Myślisz że taka młoda osoba może być już na takim wysokim poziomie B1? Ja się nie orientuję jak jest w szkole ale mnie się wydaje że poziom B1 na czwartoklasistę to bardzo dużo. Rzeczywiście tak szybko teraz uczą w szkołach? Jeśli tak kto super.
Pozdrawiam.
- 13 lat temu
quantum137 - Nie wiem jak dokładnie przebiega nauka w podstawówce ale pamiętaj, że część tych dzieci ma angielski od małego, także nigdy nie wiadomo który to już rok z rzędu.
Może się zdarzyć tez tak, że będą mówiły dwoma językami prawie na tym samym poziomie.
- 13 lat temu
askawska - He, he, zapraszam do mojego gimnazjum. Niewykluczone, że w przypadku naszego Michałka mamy do czynienia z przypadkiem, o którym marzy Quantum137, ale normalnie czwartoklasiści raczej dopiero zaczynają swoją poważną przygodę z angielskim, choć oczywiście ze sporym bagażem słówek, rymowanek, piosenek, (i świetnie jeśli jeszcze z wyrobionymi pozytywnymi nawykami i motywacją do nauki języka) wyniesionym z klas najmłodszych. - 13 lat temu
efogt - Rafał, marzyciel z Ciebie ale fajnie że wierzysz w zdolności takich dzieciaczków:)Ale oczywiści też jest sporo racji w tym co mówisz.
Właśnie "askawska" tak mi się wydawało, mam kilku siostrzeńców i siostrzenice i też mieli angielski ale nie był on taki zaawansowany. Ot po prostu dopiero zaczynali przygodę z angielskim:)
- 13 lat temu
quantum137 - Tak, w przypadku małych dzieci nauka wygląda inaczej ale zyskują one coś bardzo cennego czyli możliwość bardziej naturalnego opanowania języka.
Kontakt w młodych latach jest niesamowicie ważny i jeśli nauka będzie przebiegała prawidłowo, z odpowiednim natężeniem (najlepiej za granicą) może takie dziecko poznać język prawie jak native.
Czasami można być nativem z więcej niż jednego języka ale to bardzo rzadkie.

Znam tylko jedna taka osobę.
- 13 lat temu
Bilberry - Pamiętam jak moja córka poszła do pierwszej klasy w Polsce. Ucieszyłem się, że ma angielski. Ale oni zaczęli od angielskiej gramatyki i uczyli czasowników i rzeczowników dzieci, które nie znały jeszcze polskiej gramatyki. Zamiast zacząć od piosenek i zabaw oni uczyli gramatyki w pierwszej klasie. Polskie szkoły są chore! - 13 lat temu
quantum137 - Oj ta szkoła powinna dostać porządne ostrzeżenie.
- 13 lat temu

Myślę, że to jest raczej portal dla młodzieży i dorosłych. Nawet, jeśli już nieźle znasz angielski, to tematyka, jaka poruszana jest w przykładach zdań, mogłaby Cię nie zainteresować, a użyte w lekcjach skomplikowane słownictwo gramatyczne mogłoby być dla Ciebie na razie za trudne. Z ćwiczeń, z którymi mógłbyś dać sobie radę, polecam w każdej (albo prawie każdej) lekcji Multiprezentację - ikonka z trzema jakby obrazkami. Coś takiego wyświetla się na stronie głównej. Myślę, że jeśli się dość szybko uczysz, mogłyby Ci się też spodobać niektóre Ćwiczenia-Pamięć/Wisielec/niektóre Fotolekcje.
Do regularnej nauki, czyli przerabiania po kolei wszystkich lekcji wróć za jakieś dwa lata.
A na razie jako coś odpowiedniejszego dla miłośników angielskiego w Twoim wieku bardzo polecam Ci tę stronkę:
http://www.anglomaniacy.pl/
lub tę:
http://learnenglishkids.britishcouncil.org/en/
askawska