![]() | quantum137 |
efogt - Cześc Rafał:) Myślisz że taka młoda osoba może być już na takim wysokim poziomie B1? Ja się nie orientuję jak jest w szkole ale mnie się wydaje że poziom B1 na czwartoklasistę to bardzo dużo. Rzeczywiście tak szybko teraz uczą w szkołach? Jeśli tak kto super.
Pozdrawiam. - 13 lat temu |
+2 |
quantum137 - Nie wiem jak dokładnie przebiega nauka w podstawówce ale pamiętaj, że część tych dzieci ma angielski od małego, także nigdy nie wiadomo który to już rok z rzędu.
Może się zdarzyć tez tak, że będą mówiły dwoma językami prawie na tym samym poziomie. - 13 lat temu |
+2 |
askawska - He, he, zapraszam do mojego gimnazjum. Niewykluczone, że w przypadku naszego Michałka mamy do czynienia z przypadkiem, o którym marzy Quantum137, ale normalnie czwartoklasiści raczej dopiero zaczynają swoją poważną przygodę z angielskim, choć oczywiście ze sporym bagażem słówek, rymowanek, piosenek, (i świetnie jeśli jeszcze z wyrobionymi pozytywnymi nawykami i motywacją do nauki języka) wyniesionym z klas najmłodszych.
-
13 lat temu
|
+3 |
efogt - Rafał, marzyciel z Ciebie ale fajnie że wierzysz w zdolności takich dzieciaczków:)Ale oczywiści też jest sporo racji w tym co mówisz.
Właśnie "askawska" tak mi się wydawało, mam kilku siostrzeńców i siostrzenice i też mieli angielski ale nie był on taki zaawansowany. Ot po prostu dopiero zaczynali przygodę z angielskim:) - 13 lat temu |
+1 |
quantum137 - Tak, w przypadku małych dzieci nauka wygląda inaczej ale zyskują one coś bardzo cennego czyli możliwość bardziej naturalnego opanowania języka.
Kontakt w młodych latach jest niesamowicie ważny i jeśli nauka będzie przebiegała prawidłowo, z odpowiednim natężeniem (najlepiej za granicą) może takie dziecko poznać język prawie jak native. Czasami można być nativem z więcej niż jednego języka ale to bardzo rzadkie. Znam tylko jedna taka osobę. - 13 lat temu |
|
Bilberry - Pamiętam jak moja córka poszła do pierwszej klasy w Polsce. Ucieszyłem się, że ma angielski. Ale oni zaczęli od angielskiej gramatyki i uczyli czasowników i rzeczowników dzieci, które nie znały jeszcze polskiej gramatyki. Zamiast zacząć od piosenek i zabaw oni uczyli gramatyki w pierwszej klasie. Polskie szkoły są chore!
-
13 lat temu
|
+1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
![]() | askawska |
Czy testy są uwzględniane w jakiejś statystyce postępów czy robimy je dla własnej przyjemności?
ważne techniczne pytanie dotyczące resetowania danych nauki
Jestem na poziomie B1. Dlaczego testy okresowe sa na poziomie A1 a nie na B1?
Dlaczego w zakładce Ćwiczenia przestała mi się wyświetlać zakładka Moje ćwiczenia?
- 13 lat temu