ZALOGUJ SIĘ

W jakim celu jest "reputacja" na tutorze?

13 lat temu
Od jakiegoś czasu korzystam z etutora, lecz nie zdążyłam wczytać się w jakim celu zdobywa się punkty tzw. reputacji? Nie rozumiem zbytnio sensu tego? Czy to pomaga w nauce, wyróżnia a może motywuje do nauki?
A
aszucha100
Tez_ja - Mnie pomaga w utwierdzeniu się, że osoba udzieliła jakiejś odpowiedzi jest godna zaufania: ma dużo punktów, znaczy udziela się, odpowiada i za swoje odpowiedzi jest przez nas nagradzana plusami. Więcej plusów = więcej nagrodzonych poprawnych odpowiedzi. - 13 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 4

Motywuje do dzielenia się z innymi wiedzą i doświadczeniem, jeżeli ktoś ma (ja niestety nie)
esterka
askawska - Pozwolę się sobie nie zgodzić. Wiele skorzystałam, czytając niektóre Twoje odpowiedzi, Esterko.
- 13 lat temu
efogt - Dokładnie, Esterko, tu akurat Twoja skromność była "nie na miejscu":), "askawska" ma rację:) Pozdrawiam. - 13 lat temu
esterka - Dziękuję, ale moje umiejętności są naprawdę niewielkie. - 13 lat temu
lukaszgd - oj tam oj tam :) Ma Pani duże umiejętności i Pani prace są naprawdę dobre :) - 13 lat temu
jerzy_pozoga - Witaj esterko- ja już wiele twoich wypracowań przeczytałem! Twoje prace są fajne i mądre. I za to jestem wdzięczny i są dla mnie dobrym wzorem. Tego, tych umiejętności tobie zazdroszczę. A jeżeli TWOJE nie są, to czyje- córki? Też znakomite.I masz dużego PLUSA! Pozdrawiam. jkp - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
hskawska - Esterka jest mądra i tyle... możecie skończyć??? :P - 13 lat temu

Dzięki, teraz mam jasność :) Z moją wiedzą też na razie lichutko...
A
aszucha100
esterka - Ale możesz pomóc, np. w sprawach "technicznych" albo podtrzymać na duchu, tych którzy tracą zapał do nauki :) - 13 lat temu
jerzy_pozoga - Witaj aszucha100- ja też przyznaję się do niepoprawnej gramatyki. (A pani nauczycielka moje zdania wykreśla na czerwono!) Wypracowania z "esterki" są godnym wzorem do naśladowania.Patrz, czytaj i ucz się! Powodzenia. Pozdrawiam. jkp - 13 lat temu

Motywować, to jest to !
A
aszucha100
Wampirka - Motywacja- ważna rzecz :)
Ja swoje plusiki to głównie za to zbieram... ale im wiecej piszę, tym się sama bardziej motywuję, bo potem mi głupio jest się przyznawać do tego, ze coś sobie postanowiłam i nic z tego nie wyszło.
__
https://www.etutor.pl/pytania-jezykowe/pytanie/50624-Jak_wam_idzie_nauka_Watek_motywacyjny_.html
- 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu

REPUTACJA - miara aktywności i pomocy innym. Nie tak dawną zwątpiłem że niektórzy zbierają tylko punkty zamiast się uczyć. Teraz jestem przekonany że aktywni uczestnicy zasługują na punktu reputacji. Jast to rónież miara wiarygodności. Pozdr
jsepiol
hskawska - ale czemu dopiero jak sie ma 20 pkt. reputacji to można oceniać na "+" i "-"??? - 13 lat temu
askawska - Bo do oceniania innych trzeba trochę dojrzeć, skarbie. I doczytać. Na minus możesz oceniać dopiero po setce. - 13 lat temu
askawska - Do starszych użytkowników: Niektórzy pewnie tak robią - minus po setce. :) - 13 lat temu
quantum137 - Minus po setce! Dobre:) - 13 lat temu