drumstick |
quantum137 |
quantum137 - https://www.etutor.pl/szukaj/?q=she&x=0&y=0&mode=DICTIONARY
tak się wymawia she czytasz SZI wyraźnie sz - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
drumstick - Q-137 - to super postulat! Jeśli eTutor nie zareaguje, to może by utworzyć nowe pytanie - coś w rodzaju publicznej petycji - na której użytkownicy wpisywaliby poparcie dla tego pomysłu, zamieszczając jednocześnie linki do błędnych miejsc. W komentarzach inne osoby mogłyby ewentualnie poddać ocenie, czy faktyczni jest błąd czy nie.
-
13 lat temu
|
|
quantum137 - Ja NIE chcę tu wywoływać wojny czy coś w tym stylu.
Tutor dodaje sporo nowych rzeczy ale to wszystko ma w sobie błędy. Wiesz jak mało osób czyta forum i w ogóle pytania? Niech tutor zrobi to co uważa za stosowne, takie jest moje zdanie. - 13 lat temu |
|
quantum137 - Jest dużo błędów, których nie wyłapie większość tu osób.
Podobny pomysł zgłosiłem rok temu w jednej z sugestii ale chyba nie zostanie wdrożony. Chciałbym by platforma była bez błędów bo na tym cierpią wszyscy! - 13 lat temu |
|
quantum137 - Ja słyszę 'he'.
Pozostałe przykłady z he i she są wyraźne, posłuchajcie ich (to samo ćwiczenie). - 13 lat temu |
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
drumstick |
quantum137 - Dokładnie!
Jest to jeden z powodów dlaczego Anglicy się często nie rozumieją Tylko w Anglii słychać co chwilę can you spell it/repeat/bla bla bla Słyszane setki razy, to dziwny język doprawdy. Trochę żartobliwie powiem, że gro Anglików jeśli nie wie co za chwile usłyszy to tego nie zrozumieją! - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
drumstick - A to ciekawa obserwacja!!
Ja strasznie męczyłem się z nauką angielskiego w szkole średniej. Bo treści czytanek były dla mnie zupełnie nieciekawe. Dopiero jak zacząłem czytać teksty, które mnie interesowały (QPhysics), to szybko zacząłem rozumieć, mimo że nawet uczący j. angielskiego niewiele z nich mogli zrozumieć. Myślę, że wtedy rozumiemy, gdy wiemy, o czym inni piszą / mówią choć w 90%. - 13 lat temu |
|
drumstick - Dlatego może dzieci na ogół nie lubią szkoły, bo nie ma indywidualizacji. Przyszłość widzę w e - learning. Przykładem jest eTutor. Uczę się, co mnie ciekawi.
-
13 lat temu
|
|
drumstick - Ja też cenię eTutora. Próbowałem kiedyś Super Memo, ale nie dawał tak dużej swobody nauki, jak eTutor.
-
13 lat temu
|
|