ZALOGUJ SIĘ

Mam pytanie techniczne do uczniów - może ktoś pomoże.

13 lat temu
Mam problem ze swoim laptopem a właściwie z pisaniem na nim tekstów. Kiedy zaczynam pisać nagle po kilku sekundach mój kursor przenosi się pomiędzy napisany tekst w efekcie czego zaczynam pisać nowe zdanie pomiędzy już napisanym tekstem. Czy wie ktoś może dlaczego ten kursor mi sam ucieka na górę pomiędzy napisany tekst?
Będę wdzięczna za udzieloną odpowiedź.

Pozdrawiam.
E
efogt
Bilberry - zgaduję:
dotykasz przypadkiem pada i kursor przemieszcza się do miejsca, gdzie jest myszka
- 13 lat temu
efogt - Nie, nic nie dotykam właśnie. Nie używam myszki zewnętrznej. Nie mam nic podłączone do laptopa. Mam tylko klawiaturę i myszkę wbudowaną w laptopa. Pisze spokojnie naciskam tylko klawisze z literami i nagle kursor zaczyna mrugać w innym miejscu. Zrobiło mi się to już jakiś czas temu.... - 13 lat temu
efogt - Dzięki Bill za odzew:) - 13 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 1

Proponuje dwa rozwiązania:

1.) Podepnij inną klawiaturę pod USB i sprawdź czy pomoże - jeśli tak usterka jest mechaniczna. Bardzo często ma to miejsce kiedy czymkolwiek zalejesz klawiaturę.

2.) Gdy posiadasz Win7, ten sterownik do keyboard-a powinien pomóc:
ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp43501-44000/sp43616.exe

Pozdrawiam
S
SerwerBoos
efogt - Dziękuję:) - 13 lat temu
askawska - To może i ja skorzystam, bo mnie się też tak często zdarza. Dzięki. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
efogt - Mogę powiedzieć że mój mąż poparł odpowiedź kolegi zarówno Billa jak i SerwerBoos:) Zajmuje się systemami i komputerami ale ostatnio nie znalazł czasu aby naprawić mój:) Chyba wyszedł z założenia że jak zwykle dramatyzuję:)Pozdrawiam serdecznie. - 13 lat temu
SerwerBoos - Beatus, qui prodest, quibus potest :) - 13 lat temu
efogt - "Szczęśliwy jest ten, który pomaga, komu może":)
Mądra sentencja:)
Pozdrawiam:)
- 13 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.