K | kamil_pas |
piotr.grela |
kamil_pas - Dzięki wielkie za wyczerpującą odpowiedź :) powoli będę przenosił powtorki tutaj.
-
4 lata temu
|
|
KenT185 - Nie chcę się czepiać, bo cała wypowiedź super, ale jak widzę jak ktoś używa "na codzień" to mi się nóż w kieszeni otwiera i zawsze taką osobę poprawiam. Otóż pisze się "na co dzień".
Kiedyś w gimnazjum na teście ortograficznym miałem to słówko i napisałem "nacodzień" - przez co wyłapałem 2 błędy ortograficzne. I tak mi zostało w głowie do dziś ;) A chyba nie znalazłem jeszcze osoby w internecie, która napisałaby dobrze ten wyraz :D - 4 lata temu zmieniany: 4 lata temu |
0 |
piotr.grela - A mi jest bez różnicy czy mówię "poszedłem" czy "poszłem", "na codzień" czy "na co dzień". Mieszkając wiele lat za granicą mam bardziej zrelaksowany stosunek do gramatyki, wymowy czy pisowni a właściwie do wszystkiego :-)
Ale mam z jednym problem w polskiej ortografii, to jest dla mnie zmora pisanie "nie" z imiesłowami. - 4 lata temu zmieniany: 4 lata temu |
+1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
🟠 [Wątek eTutora] Jak Ci idzie nauka w 2023? Wątek motywacyjny dla wszystkich Użytkowników! 🔥💪
Etutor na ipad się zawiesza , nie można zrobić powtorek
Powtórki - ile maksyamlnie powtórek można miec w danym dniu?
Nowa opcja w Etutor, dopisywanie różnych znaczeń do powtórek.
Udostępnienie wersji 3.0 aplikacji eTutor Mobile Android
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.