ZALOGUJ SIĘ

Czy znacie jakąś platformę do nauki niderlanckiego?

5 lat temuostatnia aktywność: 5 lat temu
Witajcie, szukam dla koleżanki platformy podobnej do Etutor, która umożliwia naukę nidelranckiego, znacie coś? Raczej by musiała być polsko-nidelrancka strona.
Z góry dziękuję za jakieś propozycje.
B
budyn1211

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 3

Tworzenie narzędzi, platform jest kosztownym, piekielnie żmudnym zadaniem. Jest w stanie być rentownym, jeśli da się sprzedać odpowiednio dużej ilości "potrzebujących" na styku dwóch, konkretnych języków. Finansowanie może być też zapewnione przez filantropa. Nawet projekt typu Wikipedia potrzebuje źródeł finansowania (nota bene: tylko 2% jej użytkowników stało się sponsorem).
Nie mogę sobie tego wyobrazić w przypadku platformy do nauki niderlandzkiego, ale może mam za małą wyobraźnię.
Pozostaje zakochać się w kimś z Holandii i rozpocząć z nim konwersację. Jednak prawdopodobnie będzie się ona toczyć w języku... angielskim. Sorry za brak optymizmu. :-/
parseq

Trochę współczuję bo język niderlandzki nie jest zbyt popularnym językiem i nie ma do nauki jego zbyt dużo materiałów.
Jest jakiś kurs języka niderlandzkiego na platformie Supermemo, słaby kurs ale zawsze coś.
Oglądaj jakiś YouTuberów z Holandii, może TV z napisami, pauzuj wpisuj słówka i zwroty do zeszytu a nawet możesz wpisywać je do Etutora do listy własnych słówek.
piotr.grela
5 lat temuzmieniany: 5 lat temu
parseq - Holandia jest małym krajem, więc w ich telewizji nie robi się dubbingu ani nie ma lektora czytającego dialogi. (Poza filmami dla małych dzieci.) Podobnie jest w czterech krajach skandynawskich. Prowadzi to do tego, że tam wszyscy obywatele biegle operują angielskim (przynajmniej biernie). Stąd też możliwość zupełnie innego systemu nauczania angielskiego w takich państwach - patrz np. Finlandia. - 5 lat temu

Wiem, że ciężko coś znaleźć, ale spróbować zawsze można poszukać, dzięki za wszystkie odpowiedzi.
B
budyn1211
parseq - Problem w tym, że tej igły w stogu siana nie ma. Poszukiwanie jest więc ciężkie ale i bezowocne. Samo życie. - 5 lat temu