? | Gość |
Aga |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Z | zenstef |
A | agazerka |
zenstef - Jak się przejęzyczyłaś na ,,Have you rang me?" to dałem Ci plusika i broniłem Ciebie do upadłego, a teraz tak od razu dajesz mi bez dyskusji ... :(
-
14 lat temu
zmieniany: 14 lat temu
|
+1 |
Z | zenstef |
agazerka - Pragnę zauważyć, że napisałeś w swojej wypowiedzi, że powinno być fishes. A to jest w tym przypadku wprowadzanie w błąd. w tego typu zdaniach [I have got eight fishes in my aquarium.] native speaker użyje [fish]. Stąd minus.
-
14 lat temu
|
|
Z | zenstef |
zenstef - A nie wiem czy wiesz Moderatorze, że ,,jad zwierząt" wchodzi w skład wielu medykamentów dla człowieka, też takich co ratują życie.
Daję do przemyślenia. Pozdrawiam Moderartora. - 14 lat temu |
+1 |
zolty - Owszem wchodzi w skład wielu leków, ale w bardzo małej ilości.
Również sobie to przemyśl. Pozdrawiam - 14 lat temu |
|
Z | zenstef |
zenstef - Ze mną eTutor za dużo nie porozmawiasz.
Jak masz pytania to bardzo proszę do p.Jasińskiej. A tak w ogóle: eTutor mnie ostatnio nie uczyłeś a tylko próbujesz zdołować. - 14 lat temu |
+1 |
agazerka - Zauważ, że repetytorium, które cytujesz jest z roku 1999, więc nie widzę u Ciebie tego nadążania za zmianami w języku. [Fishes] to starsza forma. Obecnie w tym przypadku używa się [fish]
-
14 lat temu
|
|
agazerka - Polecam również większy dystans do punktów reputacji, bo nie na tym rzecz polega. Dodatkowo, ponownie wprowadzasz ludzi w błąd.
-
14 lat temu
|
|
agazerka - I jeszcze przydatna uwaga: literatura to jedna rzecz, ale dlaczego odrzucasz native speakerów jako wiarygodne źródło. Po to się uczysz, aby się z nimi dogadywać. I chyba oni znają swój język, prawda?
- 14 lat temu |
|
TopMan - Nie kazdy native mowi gramatycznie poprawnie:
Ja se szlem tam uj. Tez jestem nativem. - 14 lat temu |
|
zenstef - Stary temat a jakoś wraca.
A Repetytorium Pani Bronisławy Jasińskiej mam zawsze pod ręką ;) i mimo argumentów Agazerka, jestem bardziej wierny Pani Bronisławie. - 14 lat temu |
+1 |
czupiratynka |
Jacekett |
TopMan - A jak mam powiedziec?
Poszedlam? Poszlam na zakupy. Troche nie przemyslales tego przykladu. Tak samo jest w przypadku innych jezykow.Z drugiej storny fajny taki odgrzewany kotlet sprzed 6 miesiecy. - 14 lat temu |
|
Jacekett - Oj dziewczyno :-)
ona poszła ale on poszedł :-) to się odmienia również przez rodzaje, sprawdz - 14 lat temu |
|
TopMan - Czyli mezczyzni w przeciwienstwie do Nas w wiekszosci nie mowia poprawnie gramatycznie!
Smialo piszcie o pozostalych Waszych wadach. - 14 lat temu |
|
Jacekett |
TopMan - OK, nie oznacza to jednak ze forma fishes jest bledem.
Malo popularna tak, ale nie incorrect. - 14 lat temu |
|
Czy rzeczowniki "fish" i "salad" są policzalne, czy niepoliczalne?