ZALOGUJ SIĘ

Rozbudowa serwerów eTutor zakończona

zmodyfikowany: 13 lat temu
Proces rozbudowy sprzętu obsługującego serwisy eTutor.pl i Diki.pl został zakończony. Dodaliśmy jeden nowy serwer z szybkimi dyskami SSD, oraz rozbudowaliśmy pamięć RAM w głównym serwerze. Jesteśmy gotowi do wejścia w 2012 rok :).
pako
Pracownik eTutor
Pawel3 - No to super:)) - 13 lat temu
alan.madej - A już zaczynałem się martwić, że nie zdążycie. - 13 lat temu
quantum137 - No to gites! - 13 lat temu
tomke78 - No to nic nie pozostaje jak życzyć wszystkiego dobrego. Gratulacje. Super. - 13 lat temu
lamia_wroc - tomke78: nie, nie :) teraz nie pozostaje nic innego jak wrzucać szybciutko na nowiutki serwer eTutora do NIEMIECKIEGO :) :) - 13 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 1

Rozbudowa serwerów zakończona a etutor jak mulił tak muli.
Powiem więcej, dziś muli jak nigdy.
15 minut mi zajęło dokopanie się do tego tematu bo nawet żeby przejść na inną stronę potrzeba 1-2 minut!
Normalnie trwa to z pól sekundy.

Tez tak dziś macie czy mam po prostu pecha?

Wiem, że jest gdzieś wątek o problemach ale nie mam ochoty szukać tego pół godziny bo strona działa super wolno.

PS. Inne strony działają ok, także to nie wina mojego neta.
PS2. Ten post też zapisywało ponad minutę! Mieliło i mieliło...
quantum137
13 lat temuzmieniany: 13 lat temu
mceo - oj muli, muli :/ - 13 lat temu
jerzy_pozoga - Witaj quantum17- ostatnie 15 min. też TAK miałem
Wł. i wył. komputer z ciekawości. Ale widzę i czytam iż nie jestem osamotniony dzisiaj.
ADD- od pół roku miałem wył. kopia zapasowa a dzisiaj SAMA się załączyła ! I znowu wyłączyłem !
pozdrawiam- jkp
- 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
jerzy_pozoga - Witaj quantum17- już teraz OK ! Tylko 1/2 sekundy.
Ja myślę iż to chyba coś w sieci WIELKIEJ wydarzenie.
- 13 lat temu
pako - Mieliśmy dzisiaj awarię, która spowolniła działanie serwisu. Sytuacja już wróciła do normy - przepraszamy za niedogodności. - 13 lat temu
jerzy_pozoga - Witam pako- i dziękuję bardzo, byłem zmartwiony.
U mnie już wszystko jest na dobrym CHODZIE.
pozdrawiam- jkp
- 13 lat temu
quantum137 - OK, miejmy nadzieję, że Pan-serwer nie zgubi naszych wielo-miesięcznych/letnich wypocin przy którejś awarii... - 13 lat temu
pako - Baza danych jest replikowana na dodatkowy serwer, dlatego nawet w przypadku jednoczesnej awarii dwóch lub więcej dysków w macierzy w głównym serwerze nie dojdzie do utraty danych. Codziennie w nocy robimy też kopie zapasowe bazy na trzeci serwer umieszczony w innym centrum danych. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
quantum137 - Uspokoiłeś mnie pako, dzięki za odpowiedź:) - 13 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.