![]() | ggosia84 |
![]() | alan.madej |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
![]() | absolwentka |
J | janserhat |
absolwentka - Nie wiadomo;) W każdym razie jak miałabym wybierać to wolę rozmawiać z kimś kto dobrze lub biegle włada tym językiem. Można się czegoś nauczyć (no i ma mnie kto poprawić, jak coś źle powiem). Poza tym, mam styczność z osobami, które znają 1-3 języki obce i nigdy nie mieli oporów, aby rozmawiać z kimś, kto dopiero zaczął naukę, np. ze mną, pomimo tego, że zaczynam od nowa z własnej głupoty. Pozdrawiam!
-
13 lat temu
|
|
ggosia84 - OK ale ja tez zaczynam sie uczyc tzn juz od 2 lat sie ucze i mam problemy z gramatyka i wlasnie rozmowami na skype po ang. Jakos nie moge tych czasow odroznic
-
13 lat temu
|
|
quantum137 - Ciekawy link, usmiałem sie przy tym:
poziom: Intermediate O sobie: I'm study law. Taaaaaaaaa... - 13 lat temu |
|
absolwentka - A to inna sprawa. Kiedyś pracowałam w jednej firmie i chodziłam czasem na rozmowy kwalifikacyjne ze przełożoną i tam czasem mogłam usłyszeć osobę, która miała w CV języka angielski- biegły lub zaawansowany, a w praktyce różnie bywało. Łatwo to sprawdzić, a mimo to niektórzy ludzie kłamią w takich dokumentach. Mi by było głupio. Sama zwykle zaniżam poziom, ponoć. Wolę napisać poziom niżej niż się tak wydurniać. Głupio by mi było dać taką plamę.
-
13 lat temu
|
|
quantum137 - Dokładnie.
Podobnie jest z 'angielski komunikatywny' przy znajomości 5 zwrotów i 20 słów. - 13 lat temu |
|
janser
A może zaczniemy z tobą i zrobimy reklamę grupie tak aby dołączyli się inni ? - 13 lat temu