piotr.grela |
N | NY-NY |
piotr.grela - Kiedy przechodzę koło restauracji, sklepów z mięsem i widzę napis: Halal, kosher to oczami wyobraźni słyszę ten skowyt zwierząt, szczególnie bydła, wieszanego za tylnie nogi, którym stawy pękają i zanim będą miały podcięte gardła w imię boga. I nikt się nie przejmuje mną, że jestem niewierzący.
Rytualny ubój zwierząt , miał "sens" wiele latemu, kiedy nie było prądu, lodówek i zawierające krew mięso faktycznie szybciej się psuje w wysokiej temperaturze. Swoją drogą "Happy holidays" życzyłbym komuś udającemu się na podróż wakacyjną. Ale Kajetan dzięki za tego linka. - 5 lat temu zmieniany: 5 lat temu |
|
parseq - Bóg w religiach monoteistycznych jest nazwą własną i zgodnie z regułami języka polskiego poprawna pisownia jest w takim przypadku wielką literą. ( https://dobryslownik.pl/slowo/Bóg/167434/ )
-
5 lat temu
zmieniany: 5 lat temu
|
|
piotr.grela - Daniel tylko, że ja nie miałem na myśli tylko jednego boga Allaha... Rytualny ubój jest w innych religiach.
Każde mięso, wiąże się z cierpieniem zwierząt. Zrezygnowałbym z mięsa ale warzywa i owoce w Wielkiej Brytanii są bez smaku, plastikowe i mam po nich problemy żołądkowe... - 5 lat temu zmieniany: 5 lat temu |
+1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
abmmichal |
piotr.grela - Michał a po co ludzie mają myśleć... Niech nie myślą, media im powiedzą, co mają myśleć, kogo kochać i na kogo głosować!
-
5 lat temu
zmieniany: 5 lat temu
|
+1 |
F | Foxymf |
abmmichal - I w ten sposób lingwistyka ( znaczenie słów) stała się niebezpieczna....
Ucząc się obcego języka zaczynamy rozumieć czym jest odwracanie znaczeń wyrazów. Jak ono ma głębokie konsekwencje. Wnikanie dalej w zagadnienie przekracza granicę nauki języka czy nauki nad językiem. Zgadzam się z takim rozumieniem sprawy. - 5 lat temu zmieniany: 5 lat temu |
+2 |