ZALOGUJ SIĘ

czy w tych zdaniach nie ma błędów, chodzi o rodzajnik ,the'?

zmodyfikowany: 6 lat temuostatnia aktywność: 6 lat temu
Peter is playing on the keyboard. Gregory is visiting grandparents. The Grandpa is washing the dishes. The Granma is peeling vegetables from the garden and is talking to the grandson.
blawatek108
piotr.grela - Wiem chyba o co Ci blawatek 108 chodzi...

Czasami w niektórych zwrotach używamy "play a" np. "play a game" a w niektórych "play the" - np. "play the piano", "play the guitar"

Czasami dziadek, babka , "grandpa", "grandma" jest z "the" , czasami bez "the".

" Then Granddaddy decided to market the gas in addition to the oil."

"The next year, my mother's mother died, and Granddaddy came to live with us," she continued.
- 6 lat temu zmieniany: 6 lat temu
blawatek108 - Dzięki za pomoc, bo to automatyczne sprawdzanie nie zawsze jest dla mnie jasne - 6 lat temu
piotr.grela - A ja tak się zastanawiam, dlaczego jest to "the" przed dziadkiem i babcią , skoro jest to, rzeczownik pospolity a może po to aby zaakcentować, że to właśnie dziadek, myje naczynia a babcia obiera warzywa a nie kto inny.

"The Grandpa is washing the dishes. The Granma is peeling vegetables from the garden..."
- 6 lat temu zmieniany: 6 lat temu
darkobo - A może po prostu to ten konkretny dziadek zmywa naczynia i ta konkretna babcia obiera warzywa. - 6 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 1

Zaakceptowana przez pracownika eTutor
Poza tym, że te zdania zbytnio się nie łączą, to według mnie może być tak:
Peter is playing the keyboard. Gregory is visiting his grandparents. The grandpa is washing the dishes. The grandma is peeling vegetables from the garden while talking to her grandson.
N
NY-NY
blawatek108 - Dzięki za pomoc, bo to automatyczne sprawdzanie nie zawsze jest dla mnie jasne - 6 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.